fuchsias snoeien

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 08/11/2007 - 16:21
eefie

fuchsias snoeien

Wij hebben een tiental fuchsias, die nu nog bloeien, wij hebben ze onder het dak van de veranda gezet tegen de kou, maar ik weet niet hoe en wanneer ik ze moet snoeien, alle bladeren eraf en takken terugsnoeien? Ik weet het niet zeker, of ik ze binnen moet zetten etc,

Graag jullie hulp.

do, 08/11/2007 - 19:47
Anoniem (anoniem geplaatst)

In het late najaar (voordat de eerste nachtvorsten komen), dit is meestal ongeveer half of eind oktober, worden deze planten alvast wat terug gesnoeid en van het meeste blad ontdaan. Ze worden bewaard b.v. in de koude kas, al naar de ruimte die men daarvoor beschikbaar heeft, bij een temperatuur van 5 tot 10 graden. Sommige soorten moeten boven de 10 graden bewaard worden, zoals de WALZ soorten. De planten zeker niet laten uitdrogen, maar de potaarde matig vochtig houden. Stammetjes zijn gevoelig voor uitdrogen en sterven eerder af. In het voorjaar de planten, indien nodig verpotten in een grotere pot en verder terug snoeien om vooral mooie goed gevulde planten te houden. Ook een kelder of een vorstvrije zolder is uitermate geschikt om de planten in de winter vorstvrij te bewaren.Niet vergeten op tijd de planten te sproeien en een klein beetje water te geven.

Plantadvies

za, 10/11/2007 - 09:55
Anoniem (anoniem geplaatst)

Wat ook prima gaat :

Oude vrieskist op de kop tikken, vullen met turfstrooisel.
Alle fuchsiainfo-icon's, gesnoeid en met kale wortels in de turf leggen.
Ik bedoel dan echt helemaal in de turf alsof ze ingegraven liggen!
Let op dat er geen blaadjes of bessen meer aan zitten en spoel ook het wortelgestel goed schoon. (handmatig verwijderen of een nachtvorst erover heen laten gaan) Hang ook labeltjes aan de planten zodat je volgend voorjaar weer weet om welke fuchsia's het gaat.
Eind febr/begin maart kunnen ze er weer uit, oppotten in verse potgrond en aan de groei brengen, half mei weer naar buiten (of eerder als er geen vorst wordt verwacht.
Bovengenoemde manier werkt goed bij grote aantallen planten, je kunt ze immers gewoon "stapelen"in de turf.

Groeten, Marcel

za, 10/11/2007 - 12:11
Anoniem (anoniem geplaatst)

Daar heb je geen vrieskist voor nodig; kan ook gewoon in de volle grond, mits je maar goed afdekt.

Onderwerp gesloten