hoe snoei ik meisjesogen en lavendel

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 27/07/2003 - 21:06
Anoniem (anoniem geplaatst)

hoe snoei ik meisjesogen en lavendel

hoe snoei ik meisjesogen(coreopsisinfo-icon grandiflora)moet ik dat eigenlijk wel snoeien?
en moet ik bij lavendel alleen de uitgebloeide bloemen terugsnoeien of het
hele plantje (hij begint nu steeds groter te worden)

groetjes Yvonne

vr, 08/08/2003 - 14:57
Anoniem (anoniem geplaatst)

Coreopsisinfo-icon hoeft u niet te snoeien, in de winter sterft de plant helemaal af tot boven de grond, dan kunt u zo de afgestroven takken verwijderen. Lavendel moet u naar de bloei 3 cm. in het blad inknippen. Dit herhaal u in het voorjaar (april) waardoor de plant voller ebn compacter wordt.

vr, 08/08/2003 - 18:16
Anoniem (anoniem geplaatst)

Alle vaste planten mogen gesnoeid worden, voordeel? als u dit gelijk na de bloei doet krijgt u en een minder rommelige tuin en vaak een herbloei,
Daarnaast kunt u inderdaad lavendel insnoeien.

U kan een keus maken, coreopsisinfo-icon kunnen bijv vuisthoog terug worden gesnoeid. Lavendel kan dat ook. maar klun je inderdaad ook alleen toppen, top je alleen is het wel verstandig om regelmatig te verjongen, anders valt de struik toch helemaal uit elkaar en gaat zijn schoonheid verloren.

Johan (https://tinyurl.com/y2tmxma4)

vr, 08/08/2003 - 19:33
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik zit ook met soortgelijke vraag over lavendel: tot hoever kun je het snoeien? Mijn lavendel-plantje is nml. een beetje kaal geworden door de koude winter. Hij bloeit nog wel, maar is aan de onderkant een beetje kaal.

zo, 17/08/2003 - 17:53
Anoniem (anoniem geplaatst)

Voor nog een redelijke jonge plant: neem hem in het voorjaar vast in je vuist en knip hem af boven je vuist, voor oudere struikenkun je ook kiezen voor verjonging, iedere keer een aantal oude verhoute takken eruit tot 10cm van de basis.

succes,
Johan https://tinyurl.com/y2tmxma4

zo, 28/03/2004 - 20:49
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb een lavendel dentata, die er tamelijk dor uitziet, maar aan de onderkant komen wel weer jonge takjes. Kan ik al het dor uitziende wegsnoeien, of blijft er dan niets van over?

Onderwerp gesloten