Klimroos snoeien

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 30/03/2021 - 09:46
Jilt

Klimroos snoeien

Best forum,

Ik heb sinds vier jaar een klimroos 'Chevy Chase'. De eerste 2-3 jaar heeft hij rijkelijk gebloeid, vorig jaar kreeg ik slechts een paar bloemen, en dit ook duidelijk maar aan één stam (en tak).

Het verschil met de voorgaande jaren is dat ik hem wat steviger had gesnoeid, en mogelijk een aantal hoofdstammen had gesnoeid. Ergens heb ik een aanwijzing gelezen dat je oudere stammen kan verwijderen om de plant te verjongen. Daarnaast denk ik dat ik vorig jaar voor het eerst rozenmest heb gebruikt. Verder heb ik vorig jaar ook valse meeldauw waargenomen, maar ik vermoed dat hier in eerdere jaren ook wel sprake van was.

Heeft iemand een idee wat de meest aannemelijke aanleiding voor de beperkte groei kan zijn? Ik voeg wat foto's bij, in de hoop dat die van nut zijn. Desgewenst kan ik foto's van details bijplaatsen.

Alvast dank voor jullie reacties!

Mvg,

Jilt Dijk

di, 30/03/2021 - 10:35
Jilt

Ik plaats nog een foto bij nu de zon erop staat..

wo, 31/03/2021 - 21:59
WWillms (anoniem geplaatst)

Mijn inschatting:

Klimrozen bloeien op meerjarig hout. Dus zijtakken van vorig jaar of ouder. Als je die weghaalt en terugsnoeit op een paar hoofdtakken, dan zullen die niet veel bloemen geven. Hij lijkt flink de hoogte in te schieten. Eventueel de hoofdtakken iets terugzetten om groei van zijtakken te bevorderen.

Valse meeldauw kan een snertding zijn, maar heb het volgens mij ook wel redelijk onschuldig gezien. Aangetaste delen wegknippen en niet laten liggen. En gereedschap goed schoon houden.

Onderwerp gesloten