Klimroos snoeien

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 30/03/2021 - 09:46
Jilt

Klimroos snoeien

Best forum,

Ik heb sinds vier jaar een klimroos 'Chevy Chase'. De eerste 2-3 jaar heeft hij rijkelijk gebloeid, vorig jaar kreeg ik slechts een paar bloemen, en dit ook duidelijk maar aan één stam (en tak).

Het verschil met de voorgaande jaren is dat ik hem wat steviger had gesnoeid, en mogelijk een aantal hoofdstammen had gesnoeid. Ergens heb ik een aanwijzing gelezen dat je oudere stammen kan verwijderen om de plant te verjongen. Daarnaast denk ik dat ik vorig jaar voor het eerst rozenmest heb gebruikt. Verder heb ik vorig jaar ook valse meeldauw waargenomen, maar ik vermoed dat hier in eerdere jaren ook wel sprake van was.

Heeft iemand een idee wat de meest aannemelijke aanleiding voor de beperkte groei kan zijn? Ik voeg wat foto's bij, in de hoop dat die van nut zijn. Desgewenst kan ik foto's van details bijplaatsen.

Alvast dank voor jullie reacties!

Mvg,

Jilt Dijk

di, 30/03/2021 - 10:35
Jilt

Ik plaats nog een foto bij nu de zon erop staat..

wo, 31/03/2021 - 21:59
WWillms (anoniem geplaatst)

Mijn inschatting:

Klimrozen bloeien op meerjarig hout. Dus zijtakken van vorig jaar of ouder. Als je die weghaalt en terugsnoeit op een paar hoofdtakken, dan zullen die niet veel bloemen geven. Hij lijkt flink de hoogte in te schieten. Eventueel de hoofdtakken iets terugzetten om groei van zijtakken te bevorderen.

Valse meeldauw kan een snertding zijn, maar heb het volgens mij ook wel redelijk onschuldig gezien. Aangetaste delen wegknippen en niet laten liggen. En gereedschap goed schoon houden.

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hier invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.