Winteractiviteiten in je tuin

In de winter trek je minder snel naar je tuin, maar dat is eigenlijk zonde. Ook in kouder weer kan je namelijk van je tuin genieten. En bovendien is de winter hét ideale moment om je tuin klaar te maken voor de lente. Hieronder vind je een paar leuke activiteiten om samen met je gezin te genieten van je tuin op een koude winterdag. 

Opwarmen bij het vuur 
Hoe koud het buiten ook is, er zijn genoeg manieren om lekker warm te blijven. Niet alleen een dikke sjaal en muts houden je warm, je kan je ook opwarmen aan een gezellig vuurtje. Om te zorgen dat er niet te veel fijnstof vrijkomt, gebruik je best houtpellets. Die zijn een pak duurzamer, maar kan je uiteraard enkel gebruiken in een pelletkachel. Niets zaliger dan buiten in je tuin voor het vuur te genieten van een warme chocomelk. 

Vogelvriendelijke tuin 
Vind jij het ook zo leuk om met vrolijk vogelgefluit wakker te worden? Dan moet je ook in de winter zorgen dat je een vogelvriendelijke tuin hebt. Hoe doe je dat?  Genoeg voedsel in je tuin verstoppen! Maak bijvoorbeeld samen met je kinderen een aantal vetbolletjes en hang ze op verschillende plaatsen op in de tuin. Ook vogelhuisjes zijn een goed idee! Je hebt ze in alle soorten en maten, dus je vindt sowieso ook de perfecte match voor jouw tuin. Zorg er wel voor dat je ze hoog genoeg hangt, zodat ze geen gemakkelijk doelwit worden voor de katten uit de buurt.  

Heerlijke winterbarbecue 
Het vraagt een beetje meer organisatie dan in de zomer, maar ook in de winter kan je heerlijk barbecueën in je tuin. Pik er wel een dag uit dat het niet regent, anders zijn jullie allemaal gewoon verkleumd. Zet de barbecue ook uit de wind, zodat het vuur niet te snel uitdooft. Willen de kinderen ook hun steentje bijdragen? Maak dan zelf brood om bij het vlees op te eten. Dat smaakt toch zoveel beter! En met een broodbakmachine is dat een fluitje van een cent. 

Planten en snoeien 
De meeste mensen schieten pas in het voorjaar in actie om hun tuin aan te pakken, maar eigenlijk moet je daar al in de winter mee beginnen. De winter is niet alleen het beste moment om je bomen en struiken te snoeien, maar ook om ze te planten. Van november tot maart zijn bomen en planten op rust en verstoor je dus zo weinig mogelijk hun groeipatroon. 

 

Auteur: 
webmaster
Categorie: 
winteractiviteiten
omhoog
0 waarderingen.
Ik vind dit een goed bericht

Reactie toevoegen

E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hier invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.
Stel een tuinvraag