Liguster kaal aan 1 kant

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 26/08/2017 - 12:59
Integro

Liguster kaal aan 1 kant

Goedendag,

Wij hebben een liguster die kalig is aan 1 kant. Een kant is dus lelijk, de andere kant is mooi. Hij is 1 m breed, en ca. 2-2,2m hoog. 

Ik lees dat je hem prima in kan snoeien tot de stam zodat hij weer tot leven komt. Vaak ook in hoogte maar dat willen we niet aangezien de andere kant nog goed is, en we niet in de kijk willen zitten. Ik zie ook advies om het dan aan 1 kant te doen zodat je nog enige bedekking houdt. 

Maar wat houdt dat in? Moet ik de slechte kant 30-40 cm inkorten tot op de stam? En groeit dat dan weer goed uit en helemaal dicht? 

En wanneer is het beste moment, kan dat nu nog, of moeten we dat in het voorjaar doen? 

de slechte kant
de goede kant
za, 21/10/2017 - 19:47
peterplant

Meestal is de schaduwkant het dunste gebladerd. Je kunt de Liguster inderdaad flink terugsnoeien. Dat zou ik altijd in de lente doen.

De werkelijke reden van wat kalige hagen is vaak achterstallige bemesting. Deze haag is waarschijnlijk al redelijk oud en er wordt dus al jaren van geoogst ( De heg knippen is tenslotte ook een vorm van oogsten) en er wordt meestal niet gemest. Hagen die slecht te eten krijgen worden in de loop der jaren steeds doorzichtiger.

Onderwerp gesloten