Rode Kornoelje = cornus Alba Siibrica snoeien > video ('s) gezocht

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 22/10/2017 - 15:01
Lievonne Stekt

Rode Kornoelje = cornus Alba Siibrica snoeien > video ('s) gezocht

Ik ben op zoek naar een of meerdere video 's van het snoeien van de Rode Kornoelje = Cornusinfo-icon Alba Sibirica. Heb er al veel over gelezen. Zie dat er verschillende mogelijkheden worden gegeven. Ik zou enorm geholpen zijn met bewegend beeld, om mee te kunnen kijken. Bij voorbaat grote dank, vriendelijke groeten, Yvonne

zo, 22/10/2017 - 15:26
GreenConnection

Weliswaar in het Russisch, maar de beelden zijn goed:
https://tinyurl.com/y6decd5z

Vergeet het insmeren van de gesnoeide wonden; totaal achterhaald en overbodig.

zo, 22/10/2017 - 15:26
peterplant

De sierwaarde zit hem in de jonge rode twijgen in de wintermaanden.

Dus in de lente alles circa 10 cm boven de grond afknippen. Dat is zo kinderlijk eenvoudig dat je daar vast geen voorbeeld video voor nodig hebt .

zo, 22/10/2017 - 16:59
Lievonne Stekt

Nu doet het geval zich voor dat er heel andere anwijzingen op mij toe kwamen Peter: een drie jaren pan om steeds 1/3 van de takken weg te nemen en zo de heester voortdurend te blijven verjongen. Er schijnen nadelen te kleven aan het steeds helemaal terugsnoeien. 

zo, 22/10/2017 - 17:33
peterplant

Er zit geen nadeel aan het jaarlijks helemaal terugsnoeien van deze Cornusinfo-icon.

Als je elk jaar eenderde van de takken afknipt krijg je nooit het mooie resultaat wat op jouw foto staat. Alleen de ėėn jaar oude scheuten zijn mooi rood.

Er zijn kornoeljes zoals Midwinter Fire die dat korte afknippen niet fijn vinden, maar de 'Sibirica' is heel sterk en taai.

Wat eventueel zou kunnen is dat de plant na een jaar of 10 tot 15 dat kort afknippen beu is en af sterft, maar tegen die tijd maak je van wat snoeisel wat stekken en heb je zo weer een plant die je jarenlang plezier geeft.

zo, 22/10/2017 - 18:54
Lievonne Stekt

Joh, dat klinkt nog 'ns goed!! Dank je wel voor het de wereld uit helpen van een bord voor broodjes aap. Zal ik het zó doen. Klopt het WEL dat ik dit in maart moet doen? Hoe dan ook: mijn dank is groot! Ik ben reusachtig blij met deze site! Fijne avond Peter en wie weet, tot Forum Vriendelijks, Yvonne

zo, 22/10/2017 - 19:07
peterplant

Snoeien van deze kornoelje doe je als het mooie er in de lente af is. Meestal wordt het gedaan op het moment dat de plant weer begint uit te lopen. Dus inderdaad ergens eind maart, begin april.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag