Snoei periode diverse planten

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 04/06/2009 - 19:05
GroentjeErnst

Snoei periode diverse planten

Hallo,

Ik ben een beginnend tuinierder en heb mijn tuintje net klaar. Nu heb ik daar wel een aantal planten in staan die gesnoeid moeten worden. Ik zou daar graag van willen weten wanneer ik de verschillende planten het best kan snoeien, aangezien ik een red robin heb die ik vorig jaar heb gesnoeid en die daar niet blij mee was. Hij doet het nog wel, maar hij heeft het een mooie zijtak verloren. Dit zou ik toch graag voorkomen bij de andere planten.

Het betreft de volgende planten:
- Red robin (deze is gesnoeid tot een plant met een 5 tal bolletjes, dit waren er 6)
- Taxusinfo-icon (hiervan heb ik er drie bij elkaar staan in een cirkel met een diameter van ongeveer 60 cm, het is de bedoeling dat ze in hoogte gaan verschillen)
-Viburnuminfo-icon (op stam)
- kamperfoelie (Lonicerainfo-icon Brownii 'Dropmore Scarlet)
- Acerinfo-icon Bloodgood (staat in een grote pot)
- Prunusinfo-icon subhirtella autumnalis rosea (deze wil ik eigenlijk niet snoeien, maar mocht het nodig zijn dan wil ik wel weten wanneer dat het best kan)

alvast bedankt

do, 04/06/2009 - 19:58
Hendrik Jan

Taxusinfo-icon kan eigenlijk zonder problemen het gehele jaar door worden gesnoeid, zelf begin ik al eind mei tot eind september, na de snoei in mei direct wat coniferenmest.
De 'Red Robin' tussen maart en midden april, bij begin maart ben je wel een groot gedeelte van de bloemen kwijt (maar vind ik bij dit struikje niet echt belangrijk, het gaat meer om de kleur van de jonge bladeren), na de snoei gelijk wat bemesten met koemestkorrels en wat bloedmeel.
De Viburnuminfo-icon ('Tinus'?) eind maart na de tweede bloei periode (eind winter/begin voorjaar).

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag