snoeien acer palmatum atropurperum dissectum

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 08/05/2007 - 00:00
Barend

snoeien acer palmatum atropurperum dissectum

Al sinds ong. 20 jaar ben ik in het bezit van een acerinfo-icon palmatum atropurperum dissectum. Zo langzamer hand wordt de struik te groot in omvang, met het gevolg, dit de punten van de laagst hangende takken kapot gelopen worden. Wie kan mij zeggen, hoe en wanneer ik deze acer kan en mag snoeien( niet alleen de laagst hangende takken weghalen). Bij voorbaat bedankt.

di, 08/05/2007 - 10:15
Willem V

Van snoeien worden ze niet echt mooier

maar als het dan toch moet, in ieder geval wachten tot de rustperiode - snopeien in de lente kan leiden tot hevig bloeden

Dan eerst dood en "verkeerd" geplaatste takken helemaal wegsnoeien

Dan dunnen en deels inkorten. Dunnen bij voorkeur ook ver terug deel inkorten ca 2/3 van de oude tak laten staan tot op een goede (goed geplaatste tak die als nieuwe hoofdverlenging van de tak kan dienen.

Maar het blijft behelpen, met het risico dat de mooie vorm van de struik voor korte of langere tijd teniet gedaan wordt

Probeer niet meer dan 1/3 van de totale kroon in een jaar jaar weg te snoeien.

In ieder geval geen kappersbehandeling toepassen door het gelijkematig "terugscheren" van de kroon dat geeft een foeilelijk resultaat

di, 08/05/2007 - 14:59
Barend

Bedankt voor zover, maar wanneer is de rustperiode van de Acerinfo-icon ?Nog even een vraagje over de Acer: momenteel zitten er zaden aan (volgens mij nog niet rijp), een soort zoals wij vroeger noemden "neusjes". Kan ik iets met die zaden, als ze rijp zijn ?

di, 08/05/2007 - 15:16
Willem V

Zodra de groei er uit is,

laat herfst tot laat winter / begin lente

di, 01/04/2008 - 21:50
Anoniem (anoniem geplaatst)

Geldt dit antwoord ook voor mijn acerinfo-icon crimson sentry? Ik wil de kroon graag hogerop hebben. Heb wel begrepen dat hij in juni,na de sapstoom, gesnoeid moet worden,maar hoe gaat het verder?

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag