Wortels Phalaenopsis

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 08/05/2007 - 10:07
S@nne

Wortels Phalaenopsis

Ik heb een Phalaenopsis ( een kleine) welke geen gewone wortels heeft, maar wel twee dikke luchtwortels (dit zag ik toen ik hem ging verpotten). De bladeren, ook een nieuw blad,
staan heel fris rechtop. Al met al geeft dit een beeld van groei, maar is dit ook werkelijk zo? En kan dit wel zonder gewone wortels.? Heb hem een week geen water gegeven en na die week dus wel.
Bij voorbaat dank voor een antwoordje.
vr.gr. S@nne

di, 08/05/2007 - 12:01
sanne1985

hoi sanne. Er is geen verschil tussen de wortels van een phalaenopsis dacht ik. Die 'luchtwortels' zijn ook normale wortels en die kun je dacht ik gewoon oppotten.
Heb ik ook gedaan bij een phalaenopsis die bijna zonder wortels zat. Na mijn idee kun je ze dus gewoon in de grond stoppen.

Een phalaenopsis kan best groeien met maar 2 wortels. Deed die van mij ook. Hij maakt nu alweer nieuwe wortels aan.

di, 08/05/2007 - 12:12
S@nne

Hoi naamgenootje, ja ik dacht ook idd dat de plant met deze twee (dikke) wortels het wel zou doen, maar wist toch niet echt zeker of de plant ook wortels moest hebben onder de grond. Maar alles wijst erop dat de plant het toch goed doet, dus hoop ik maar dat ie het zal volhouden.
vr.groet en fijne dag nog en bedankt voor je snelle reactie.

di, 08/05/2007 - 12:18
sanne1985

Hoi Sanne...(wat een mooie naam toch ook hé haha)
Ik heb eens mee gemaakt dat een vriendin van me een phalaenopsis geplant had in gewone aarde (modder). De wortels waren allemaal zo dood als een pier. Maar de plant had ondertussen weer nieuwe wortels gemaakt die gewoon buiten de pot groeiden. Deze plant leefde dus alleen van de wortels die niet in de grond zaten.

Maar ik denk dat je plantje het wel gaat redden zo. Hij maakt vanzelf nieuwe wortels aan, en dat kan in hele korte tijd!
Veel succes!

Groetjes Sanne

di, 08/05/2007 - 22:59
Anoniem (anoniem geplaatst)

Vergeet niet dat een Phalaenopsis een epiphyt is van nature, die met z'n wortels op boomtakken leeft. In (te natte) potgrond voelen de wortels zich helemaal niet thuis en gaat de plant "luchtwortels" maken.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag