Waarom jonge appel en perenbomen snoeien in maart/april?

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 02/11/2021 - 15:47
Sjoerd (anoniem geplaatst)

Waarom jonge appel en perenbomen snoeien in maart/april?

Beste allemaal, Ik las op tuinkrant.com dat je jonge appel - en perenbomen in maart/april moet snoeien. Ik begrijp op zich dat het de groei afremt (watr ook moet), maar hoe zit het dan met de sapstroom? Rond die tijd beginnen knoppen langzaam te openen..Ik hoor het graag!

Groeten Sjoerd.

di, 02/11/2021 - 19:53
peterplant

Ik heb meer dan 12 jaar fruit gesnoeid.

Vaak begonnen we al eind oktober en er zijn jaren geweest dat we pas stopten toen de appelbomen al in knop stonden. Er waren soms strenge winters bij dat je gewoon lange tijd niet kon snoeien omdat het harder vroor dan 8 graden. Dan wordt het hout zo broos dat er teveel takken beschadigd raken door er alleen maar tegen te leunen. Na zo een lange snoeistop moest je dus wel langer doorsnoeien.

Van die sapstroom hoef je je bij appels en peren geen zorgen te maken. Bij jonge groeikrachtige bomen kun je de groei wat extra remmen door zo laat te snoeien omdat je dan extra, vrijgekomen voedingsstoffen van de boom weg knipt.

di, 16/11/2021 - 14:27
Sjoerd (anoniem geplaatst)

Dankjewel, helder!

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hier invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.
Stel een tuinvraag