Welke plant is dit?

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 12/08/2004 - 23:33
Jose Deurhof

Welke plant is dit?

Vorig jaar zijn wij in dit huis komen wonen en nu staat er een plant waarvan ik niet weet wat het is. Het is een soort stuik/klein boompje. Van het voorjaar zaten er allemaal kleine blauwe bloemetjes in. Deze bloemetjes zaten bij elkaar als een soort kleine seringen (ik heb nog niet echt groene vingers, dus ik vergelijk het met wat ik in m'n tuin zie). Nu is hij uitgebloeid, maar het lijkt alsof er alweer nieuwe knoppen inzitten, maar sommig zijn ook helemaal zwart. Van de winter bleef de plant groen en van het voorjaar hebben we hem een beetje in model gesnoeid.
Wat is dit voor plant en wat moet ik ermee doen qua snoeien?

za, 14/08/2004 - 11:10
Anoniem (anoniem geplaatst)

Je omschrijving lijkt op een groenblijvende ceanotus. als er voldoende ruimte is hoef je ze niet te snoeien. als je een groenblijvende voorjaarsbloeier toch wilt snoeien doe je dit na de bloei. ik weet het noiet zeker, maar het kan zijn dat de knoppen voor de bloei van volgend jaar al gevormd zijn (moet je even goed naar de struik kijken) (Dat heb je dus al gedaan). als dat zo is betekent snoeien dat op die plekken volgend jaar geen bloemen komen. terugsnoeien doe je dan ook het beste in etappes. ¼ van de struik per jaar. Dat de knoppen zwart zijn hoeft niet te beteken dat ze dood zijn,maar dat zal je zelf moetn beoordelen (knoppen van mijn sering zijn ook zwart)

het is wel zaak om dode, en verkeerd geplaatste takken te verwijderen.

vr, 20/08/2004 - 17:53
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoi Jose,
Volgens mij is het ook een ceanothusinfo-icon (amerikaanse sering). Ik heb zelf een ceanothus gloire des versailles. Die heeft donkergroene blaadjes, stevig, en bloeit blauw in trosjes (zoals je zegt) en er zitten ook wel eens zwarte knoppen in. Kijk maar eens bij de amerikaanse seringen soorten, misschien staat ie erbij. succes

za, 21/08/2004 - 13:59
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bedankt voor de tips, ik heb even gekeken op het internet en het is inderdaad een ceantothus. Ik ben er alleen nog niet helemaal uit welke het is. Hij bloeide van het voorjaar en heeft een beetje de vorm van een enorme bonsaiboom. Maar ik heb begrepen dat je ze allemaal na de bloei moet snoeien. Ik heb alleen niets kunnen vinden over die nieuwe (?) knoppen die er nu al in zitten en de zwarte, kleverige, verschrompelde knoppen. Kan iemand mij hier nog iets meer over vertellen? Alvast bedankt!

di, 05/10/2004 - 23:35
Anoniem (anoniem geplaatst)

ik heb ook een ceanothusinfo-icon in de tuin met dezelfde bloemen en "knoppen" . Volgens mij zijn het geen knoppen maar besjes.
de nieuwe bloemen in het voorjaar groeien vanaf het hout , niet uit die knoppen.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag