Wiite regen/ stokroos/ vlinderboom

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 05/11/2004 - 15:32
Sproetje

Wiite regen/ stokroos/ vlinderboom

Ik heb een wiite regen in mijn tuintje staan. Mijn bovenburen waren zo genaamd zo vriendelijk om hem helemaal los te knippen van hun balkon waardoor hij helemaal instortte. Ik hem hem hierdoor flink moeten snoeien. Nu wil ik hem in het volgend bloeiseizoen meer leiden en correct gesnoeid hebben voor zover dit nog moet. Wat kan ik het beste doen om hem mooi te geleiden? en wanneer kan ik hem het beste snoeien?

Mijn vlinderstruik is ondertussen uitgebloeid, wanneer kan ik deze het beste snoeien en tot waar kan ik hem dan het beste afknippen?

Ik heb een stokroos staan, een New dawn. Deze is zeer slecht onderhouden, maar heeft deze zomer wel mooie bloemen gegeven. Wanneer kan ik deze flink snoeien? Hij is erg uitgelopen en vertakt in de klimop erachter.

Ik hoop dat jullie mij een beetje op weg kunnen helpen.

za, 06/11/2004 - 10:35
Anoniem (anoniem geplaatst)

De wisteriainfo-icon (blauwe regen) snoei je normaal een eerste keer aan het einde van de zomer (beetje inkorten) en eind februari snoei je de bloeisporen terug tot 2-3 knoppen.

za, 06/11/2004 - 14:31
Anoniem (anoniem geplaatst)

de vlinderstruik kan je volgende lente terugnemen tot ongeveer 50 cm hij loopt steeds weer uit.
New dawn is een klimroos geen stokroos dat is zelfs helemaal geen roos.Ook pas snoeien in de lente vanaf maart ongeveer, hoeft niet maar mag wel de takken zo horizontaal mogelijk leiden om de meeste bloemen te krijgen.

za, 13/11/2004 - 11:48
Anoniem (anoniem geplaatst)

Helemaal afknippen en u heeft geen enkel probleem meer!

ma, 22/11/2004 - 19:51
Anoniem (anoniem geplaatst)

Uw bovenburen namen wel wat drastisch actie, maar een blauwe (en ik denk ook eenwitte) regen kan een regenpijp ernstig beschadigen. Vlak ook de troep die je kunt krijgen van de klimmers van een ander niet uit!
Mijn blauwe regen bleek duivennesten vol ongedierte te huisvesten; ik kan het mijn bejaarde buren niet kwalijk nemen dat zij dat niet vonden opwegen tegen een groen en blauw uitzicht.
Jammer voor mij, maar het is ook hun huis en we hebben gezamelijk de plant flink ingekort en verplaatst. In goed overleg proberen we nu een geurende klimroos tegen de muur.
Misschien kunt u dat ook doen, u heeft immers al een klimroos?

zo, 12/12/2004 - 23:48
Anoniem (anoniem geplaatst)

Let op sproetje, een blauwe regen draait rechtsom pilaren, hekwerken enz. om. En een witte regen draait linksom. Denk eraan, anders kan hij dood gaan. Hij krijgt dikke takken, zorg dus voor genoeg bewegings vrijheid. De plant kan namelijk gemakkelijk een hekwerk kapot krijgen, als je hem erdoor heen vlecht. Beter is het er voor laten begroeien en vast zetten met binddraad. Later vlecht je de zij takken door de andere takken heen. Dus let op links om draaiend.

Onderwerp gesloten