bamboe als haag? Andere ideeën?

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 08/02/2017 - 17:19
ArcsS

bamboe als haag? Andere ideeën?

Als afsluiting hebben wij langs 1 zijde een draad van +-150cm hoog, vroeger stond op het perceel van de buren een rij sparren die ze nu hebben weggenomen. Op die manier hebben wij last van inkijk. Een nieuwe afsluiting is momenteel boven budget, nu had ik het idee om een zichtdoek aan de draad te hangen, tegen deze draad heb ik +-30cm waar ik iets kan aanplanten. Nu dacht ik om hier een soort niet-woekerende bamboe ofzo te zetten (die dan nog liefst niet veel hoger komt dan 2 meter en waarbij ik niet bij de buren moet zijn om eventueel te snoeien :)
Zou dit plan werken of zijn er betere alternatieven?

wo, 08/02/2017 - 19:13
theowilma

Er is vast iets wat beter geschikt is als bamboe. Bamboe breidt zich nogal uit en wordt een dicht woud, of je moet elk jaar 30 procent van de stengels onderaan afknippen. Ik zou bamboe alleen in een in bak planten. Er zijn genoeg andere en betere ideeen op internet te vinden. Of ga eens bij een kwekerij informeren.

vr, 10/02/2017 - 14:13
ArcsS

Zeer veel kans om uit te breiden zouden ze niet hebben, naast de border van 30cm is er een draad met betonplaat (en evt zichtdoek), langs de andere kant een pad van +-100cm
Ik zou wel bamboe nemen die zich niet ondergronds kan voortzetten.

za, 11/02/2017 - 13:43
Draco

Niet-woekende polvormende soorten van het geslacht Fargesiainfo-icon komen hiervoor in aanmerking. Kijk voor het assortiment bij http://tinyurl.com/y6ag8cjz of http://tinyurl.com/y2za97u5 e.a. bamboespecialisten. Ook polvormende soorten breiden zich uit en moeten zo nodig om de zoveel jaren worden uitgedund. Om de hoogte te beperken kan de bamboe worden getopt gelijk een haag. Een stevige dunne horizontale (zwarte) draad halverhoogte voorkomt dat de halmen te ver gaan uithangen.

Onderwerp gesloten