Haag wordt plotseling bruin

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 31/10/2023 - 09:34
Jancor (anoniem geplaatst)

Haag wordt plotseling bruin

Wij hebben al jaren een prachtige haag van coniferen, lijkt op Thujainfo-icon occidentalis 'Brabant' maar weet niet zeker. Deze haag wordt ieder jaar netjes door hovenier gesnoeid. De lengte is ca 20 meter langs onze tuin. Begin oktober is er door aanleg van een nieuwe waterleiding een geul ge gegraven pal langs de haag waarbij de wortels zijn afgesneden. Nu (eind oktober) wordt de haag over de gehele lengte bruin, wat nog niet eerder is voorgekomen. Kan dat door het graven van de waterleidinggeul gebeurt zijn waarbij langs de randen de wortels zijn afgesneden?

haag wordt bruin
afgebroken wortels
afgebroken wortels 2
di, 31/10/2023 - 13:23
peterplant

Dat lijkt mij zeer aannemelijk. 

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hier invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.
Stel een tuinvraag