Groei hazelaar

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 28/02/2022 - 14:44
Didi84 (anoniem geplaatst)

Groei hazelaar

Beste allemaal,

Ik heb een vraagje over onze hazelaar, misschien is hier iemand die advies heeft?

Onze hazelaar hebben we in 2019 geplant en sindsdien groeit hij voornamelijk in de breedte, en niet in de hoogte, zie bijgaande foto. Het eerste jaar heeft 'ie het redelijk zwaar gehad (kleigrond, bijna alle planten hebben moeite om te aarden), dus daarom hebben we 'm nog niet gesnoeid.

Is er hier iemand die weet wat we kunnen doen om ervoor te zorgen dat hij wel de hoogte in gaat en de takken wat minder over de grond kruipen?

Ben benieuwd wat jullie advies is!

Groet, Didi

ma, 28/02/2022 - 21:05
peterplant

Ik zou de takken die naar opzij of omlaag groeien gewoon flink insnoeien. Wacht even tot Pasen, dan kun je de takken gebruiken als decoratie.

ma, 28/02/2022 - 22:34
GreenConnection

Iemand beschreef de groei van deze kronkelhazelaar heel treffend: de takken gaan met een omweg naar de hemel..........
Ik plantte er ooit een en die groeide uitermate langzaam. Na tienallen jaren was de hoogte slechts 2,5 meter. Wel kun je de groei wat in de gewenste richting dwingen door de kruipende takken te snoeien op een oog dat omhoog gericht staat.

di, 01/03/2022 - 08:13
WiPe

De makkelijkste manier is om daar een stokje bij te zetten en een takl op te binden. Dat duurt een jaar, max twee jaar en dan blijft die wel staan. Ik zou daar niet te hardaan snoeien. Treurhazelaars groeien niet zo hard. 

Onderwerp gesloten