okkernotenboom

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 12/09/2016 - 18:07
lucgommers

okkernotenboom

De okkernotenboom (= walnotenboom) in onze tuin is een 25 jaar oud. Altijd een prachtige boom geweest met veel okkernoten elk jaar. Dit voorjaar is hij niet zo mooi meer in blad gekomen: heel wat minder bladeren dan de vorige jaren. Er kwamen noten op, maar deze blijven klein. Nu, 12 september, zijn er al veel bladeren afgevallen, en zijn alle bladeren al verkleurd. Dit is toch wel veel vroeger dan andere jaren. Aan de bladeren, de stam of takken valt niets te merken. Ook aan de omgeving of de ondergrond is niets gewijzigd. Kan ik iets doen om mijn okkernotenboom te redden ? Of is het best om het komende voorjaar gewoon af te wachten ? Alvast bedankt !

di, 13/09/2016 - 12:44
T61

In alle waarschijnlijkheid heeft dit te maken met de overvloedige regenval in de maanden mei en juni ll, waarbij vele jonge haarworteltjes verstikt zijn door stagnerend water.Komt er dan plots hitte zoals in juli, aug. en ook september ja dan heeft die boom het moeilijk en laat die sowieso veel bladeren vallen (overlevingsmodus) en blijven de vruchten natuurlijk klein aan zulk een boom. Normaal gezien herpakt de boom zich volgend jaar bij normale weersomstandigheden volgens het seizoen !

di, 13/09/2016 - 17:52
bruleham

Bij mij treedt hetzelfde verschijnsel op bij de Cornusinfo-icon kousa Satomi . Ik wijt het aan de hitte met bijhorende droogte.Het water loopt dwars door de Kempische zandgrond weg.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag