Plataan bomen snoeiadvies ivm weinig blad

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 24/06/2018 - 13:17
Groein

Plataan bomen snoeiadvies ivm weinig blad

Hallo,

2 jaar geleden hebben we nieuwe bomen in de tuin geplant. Vorig jaar zagen de bomen er mooi en vol (qua blad) uit. Dit jaar helaas stukken minder. Zou het met een strengere winter te maken kunnen hebben? Heeft iemand advies of we de bomen moeten snoeien (en wanneer) om ze er volgend jaar weer mooier/voller uit te kunnen laten zien? Of is het beter om nieuwe bomen te planten? Alvast bedankt!

Bijgevoegd een aantal foto's van de bomen.

Foto 1: Boom die in het najaar van 2016 is geplant en er nog mooit uitziet.
Foto 2: Boom die ook in het najaar van 2016 is geplant en er niet meer zo vol uitziet, zoals vorig jaar het geval was (en op foto 1 te zien is).
Foto 3: Boom die in het najaar van 2017 is geplant en bijna geen bladeren aan de takken heeft zitten.

zo, 24/06/2018 - 23:08
WiPe

Die twee rechtse bomen staan zwaar odner stress. Die hebben problemen aan de wortels, waardoor ze niet in stata zijn die voledige kruin van water te voorzien. Daradoor sterft een deel van de kruin terug. De boom verkleint zijn bladvolume om op die manier te proberen overleven. 

Als je die nu gaat snoeien, dan neem je ok nog eens zijn blad af. dan wordt het helemaal lastig. Maar als je iets wil doen, dan knip de dode takken weg. Die heeft d eboom zelf al laten afsterven, dus dat maakt niks uit. 

Je zal eerst naar d eoorzaak moeten zoeken voor je iets kan ondernemmen. 

Als ik mag gokken, dan heb je die bomen gewoon te diep geplant. De linkse zal correct geplant zijn. De middenste staat iets te diep, de rechtse staat veel te diep. 

Concreet mogen de boveenste wortels maar nett onder de grond zitten. Als die bovenste wortels 5 cm diep zitten, komt de boom al in de problemen. Nog dieper is helemaal probleatisch.

ma, 25/06/2018 - 20:31
Groein

Bedankt voor de reactie!

Onderwerp gesloten