Radeloze kurk eik bezitster

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 18/06/2019 - 16:30
Daisy (anoniem geplaatst)

Radeloze kurk eik bezitster

Help, ik heb sinds eind vorig jaar een kurk eik van 25j geknipt op bonsai van ong. 1m80. Prachtige boom in container. Alles verliep goed tot ik nu voorjaar besliste om hem in grotere container over te planten. Heb als grond vulling zaai en stek grond gebruikt. Vanaf dan ging het bergafwaarts. Bladeren worden bruin en vallen één voor één af zonder dat er nieuwe scheuten komen. Vreselijk,weet niet wat doen! Weet iemand gouden raad? Vreselijk dankbaar voor zijn. Krijgt maar eens in de week water. Geef ik meer water word het nog erger, blaadjes worden massaal geel,bruin en vallen af. Kan ik die nog redden?? Grtj Daisy

vr, 21/06/2019 - 08:40
GreenConnection

Daisy: je kreeg al een antwoord op dezelfde vraag. Even naar beneden scrollen.

vr, 21/06/2019 - 13:19
peterplant

Plaats eens een foto.
Ik vermoed dat deze plant gewoon enkele tientallen jaren in Italië of zo heeft gegroeid in de volle grond. Dan wordt de plant bv een meter boven de grond afgezaagd , uit de grond gestoken en in een grote pot gezet. De planten die dit overleven worden 2 jaar opgekweekt en gaan dan als oude bonsai de wereld in en worden dan hier verkocht als decoratieve oude bonsai. Dat de Quercusinfo-icon suber hier helemaal niet thuishoort, wordt vaak in het verkoopgesprek niet vermeld. In Italie e.o. kan de plant wel een aantal graden vorst verdragen, bij ons veel minder.
Probleem is ook dat het wortelgestel nog zeer slecht ontwikkeld is en dat dat er bij het verplanten spontaan afvalt of beschadigd raakt, met de dood of enorme terugval als gevolg.

De prijs geeft al aan dat het geen echte bonsai is. 500 euro is veel geld, maar een echte bonsai van die leeftijd kost een veelvoud daarvan.

Onderwerp gesloten