Radeloze kurk eik bezitster

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 18/06/2019 - 16:30
Daisy (anoniem geplaatst)

Radeloze kurk eik bezitster

Help, ik heb sinds eind vorig jaar een kurk eik van 25j geknipt op bonsai van ong. 1m80. Prachtige boom in container. Alles verliep goed tot ik nu voorjaar besliste om hem in grotere container over te planten. Heb als grond vulling zaai en stek grond gebruikt. Vanaf dan ging het bergafwaarts. Bladeren worden bruin en vallen één voor één af zonder dat er nieuwe scheuten komen. Vreselijk,weet niet wat doen! Weet iemand gouden raad? Vreselijk dankbaar voor zijn. Krijgt maar eens in de week water. Geef ik meer water word het nog erger, blaadjes worden massaal geel,bruin en vallen af. Kan ik die nog redden?? Grtj Daisy

vr, 21/06/2019 - 08:40
GreenConnection

Daisy: je kreeg al een antwoord op dezelfde vraag. Even naar beneden scrollen.

vr, 21/06/2019 - 13:19
peterplant

Plaats eens een foto.
Ik vermoed dat deze plant gewoon enkele tientallen jaren in Italië of zo heeft gegroeid in de volle grond. Dan wordt de plant bv een meter boven de grond afgezaagd , uit de grond gestoken en in een grote pot gezet. De planten die dit overleven worden 2 jaar opgekweekt en gaan dan als oude bonsai de wereld in en worden dan hier verkocht als decoratieve oude bonsai. Dat de Quercusinfo-icon suber hier helemaal niet thuishoort, wordt vaak in het verkoopgesprek niet vermeld. In Italie e.o. kan de plant wel een aantal graden vorst verdragen, bij ons veel minder.
Probleem is ook dat het wortelgestel nog zeer slecht ontwikkeld is en dat dat er bij het verplanten spontaan afvalt of beschadigd raakt, met de dood of enorme terugval als gevolg.

De prijs geeft al aan dat het geen echte bonsai is. 500 euro is veel geld, maar een echte bonsai van die leeftijd kost een veelvoud daarvan.

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hieronder invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.
Stel een tuinvraag