Rode meidoorn (Pauls Scarlet )

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 20/08/2016 - 22:46
n.deleeuw

Rode meidoorn (Pauls Scarlet )

Ik heb een jonge rode Pauls Scarlet die in het voorjaar ( mei/juni) mooi bloeit ( 3 weken) en goed in het blad zit. De boom laat in augustus van onderaf haar bladeren vallen. Er zijn wel nieuwe takken aan gekomen, waardoor de boom met zo'n 30/40 cm gegroeid is. De boom heeft een stamdikte van 17 cm en is dit jaar gegroeid in hoogte van 4 meter naar 4.40 m. De stam ziet er goed uit. Al een paar jaar gebruik ik tegen roestvorming/bladziekten Pireco. Het effect is nihil. Het is volgens mij ook geen perevuur. Ik ben ten einde raad, Wat kan ik nu nog doen om de boom haar blad te behouden.

zo, 21/08/2016 - 01:18
WiPe

Het is vrij normaal dat meidoorns in augustus een deel van hun blad al laten vallen.

zo, 21/08/2016 - 15:03
n.deleeuw

Hartelijk dank voor uw reactie. Ik heb echter ook nog een craetagus monogyna,de eenstijlige witte meidoorn die haar blad wel behoud.
Heeft het vroegtijdig loslaten van de bladeren te maken met dat de Pauls Scarlet een cultivar is?
Is het zo dat naarmate de boom ouder wordt bladafval minder wordt? Ik heb de boom neergezet vanwege privacy (inkijk) met buren en hoop dan ook dat de boom meer gaat afdekken.
Wat kan ik zelf nog doen om vroegtijdig bladverlies tegen te gaan? Op de bladeren zit nl. veel roest. Hoort dit ook bij deze boom?
Met vriendelijke groet, Nico

zo, 21/08/2016 - 19:25
tuinprins

De vraag is natuurlijk of het roest is. Het zou ook schurft kunnen zijn en dan denk ik dat dat middel van Pireco onvoldoende werkt.
Gegroet, de tuinprins

Onderwerp gesloten