Sering doet het niet goed

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 10/10/2017 - 12:33
Seringprobleem (anoniem geplaatst)

Sering doet het niet goed

Dag,

twee jaar geleden heb ik een sering in mijn tuin gezet. Hij bloeit wit, weet niet hoe hij precies heet. Al vanaf het begin heeft ie bijna alleen blaadjes bovenaan. Zie foto. Omdat het herfst is staan er op de foto iets minder blaadjes dan in de zomer, maar het scheelt niet veel. De scheuten onderin zijn niet van de sering. Weet iemand of ik iets kan doen de struik gezonder te maken?

alvast bedankt!

joanne

Sering
Detail sering
do, 02/11/2017 - 17:25
WiPe

Ik vermoed dat die plant slecht aangeslagen is, maar hij leeft nog. ik zou er nu vooral af blijven en hem verder late groeien, dan komt dit hoogstwaarschijnlijk vanzelf wel goed. 

za, 04/11/2017 - 07:43
tuinprins

Dit is een typisch geval van Lilac Bacterial Blight (LBB). Voor de consument zijn hier geen middelen voor beschikbaar om de plant beter te maken.

Lilac Bacterial Blight is een ziekte die al jaren voor komt bij seringen in de Verenigde Staten en Canada. Sinds een aantal jaren treedt deze ziekte ook in NL en België bij seringen op. Die bruine vlekken op de bladeren, krullend blad, bladval en (soms) taksterfte zijn karakteristiek voor LBB. Zit de ziekte eenmaal in de plant dan zal de plant daar ieder jaar weer last van krijgen.

Gegroet, de tuinprins

Onderwerp gesloten