Sommige delen ligusterhaag worden geen en verliezen blad

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 25/10/2020 - 09:48
VanMaurik

Sommige delen ligusterhaag worden geen en verliezen blad

Beste allen,

Onze ligusterhaag heeft op verschillende plekken verschillende kleuren (van lichtgroen naar donkergroen, van geel naar kaal). Sommige delen verliezen volledig hun blad. Het is ons niet duidelijk waar dit door komt. De grond is hetzelfde. Alle boompjes hebben dezelfde hoeveelheid voeding en water gehad, etc. 

Kan iemand ons inzicht geven in wat dit is? Komt dit ook weer goed? Het viel ons überhaupt op dat wij ons, vaker dan de andere huizen, de haag zijn blad verliest.

Mvg Mike

zo, 25/10/2020 - 09:58
peterplant

De Liguster zal het niet naar zijn zin hebben zo vlak naast het trottoir en bijna in het gras. Aan de ene kant straatzand waar niets te vinden is voor de plant, aan de andere kant gras dat alle voeding op eet. De Liguster heeft het moeilijk , dat is ook te zien aan het feit dat je er dwars doorheen kunt kijken en de onderkant is kaal.

Het beste wat je kunt doen is het gras een centimeter of 40 vanaf de Liguster weg te halen. Er flink compost en gedroogde koemest bij te gooien en volgend jaar in de maanden april tot en met augustus een normale dosering buxusmest en of 12-10-18 kunstmest bij te strooien. Zorg er ook voor dat de onderkant van de haag breder is als de bovenkant. Eind volgend jaar moet er dan verbetering zichtbaar zijn.

zo, 25/10/2020 - 12:53
VanMaurik

Hoi Peter,

Dank voor je reactie. Moet ik de haag dan ook terug snoeien? Wanneer kan dit?

Gr Mike

zo, 25/10/2020 - 13:10
peterplant

Je kunt de haag in de lente zo knippen dat ze taps toeloop, van boven smaller dan van onderen.

Je kunt ook heel rigoureus de hele haag in de lente 15 cm boven de grond afknippen. Ze loopt dan in 1 jaar weer mooi groen uit, vol van onderen. Het zal dan 2 of 3 jaar duren voordat ze de huidige hoogte en dikte heeft. Er wel van uit gaande dat je de grond blijft verrijken en het gras weghaalt zoals ik al aangaf.

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hier invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.