Wat is er aan de hand met mijn japanse esdoorn ‘artropurpureum’?

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 04/06/2023 - 13:39
Anoniem (anoniem geplaatst)

Wat is er aan de hand met mijn japanse esdoorn ‘artropurpureum’?

Hallo

Mijn Acerinfo-icon Palmatum (japanse esdoorn) artropurpureum had een tijdje geleden last van verbrand blad. Ik heb alle aangetaste bladeren toen verwijderd en nu, ondertussen 1 week later heeft wij weer aangetaste bladranden. Ik was er me van bewust dat hij te veel in de zon stond, dus ik had hem na zijn aangetaste bladeren weg te knippen, op een plekje in de tuin gezet waar hij enkel ochtendzon kreeg en dus in half-schaduw stond. Nu is het dus zo dat de nieuwe plaats geen oplossing was voor deze boom aangezien hij weer zo’n bladeren heeft. Maar door de felle wind van de laatste weken heeft hij ook afgezien. (Zie foto). Onze tuin is dan ook echt sowieso een ‘trekgat’. Kan het zijn dat de acer palmatum artropurpureum ook zijn bladeren kan verbranden bij felle wind? Want dan heb ik helaas geen enkele goede standplaats in mijn tuin voor deze boom, helaas. Hoe lossen jullie dit op of hoe kan ik hem er terug door brengen of is het al te laat voor deze plant?

thx!

zo, 04/06/2023 - 15:44
peterplant

Japanse esdoorn is een heel makkelijke plant, maar houdt niet van volle zon, niet van volle wind en niet van vette klei. Dus eigenlijk gewoon een moeilijke plant die het alleen op de geschikte grond en de juiste omstandigheden goed doet. Als je van roodbladige houdt is een van de vele roodbladige Physocarpusinfo-icon een veel betere keus. Niet zo elegant maar wel min of meer onverwoestbaar. 

zo, 04/06/2023 - 16:22
Anoniem (anoniem geplaatst)

Idd een veeleisende plant dus… als ik alle bladeren af knip die aangetast zijn, zou hij dan terug opknappen of gaat deze esdoorn sterven door de wind/zonschade?

zo, 04/06/2023 - 20:14
peterplant

Het is een terugkerend probleem.

Onderwerp gesloten