Wat te doen met kale onderkant van coniferenhaag

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 14/05/2019 - 10:46
Boudewijn (anoniem geplaatst)

Wat te doen met kale onderkant van coniferenhaag

Graag jullie advies over mijn coniferenhaag. Deze is aan de onderkant bijna helemaal kaal. Tot een jaar geleden was dit niet zo'n probleem, aan de andere kant van de haag stonden grote struiken/bomen waardoor het toch een groen uiterlijk had. Nu hebben de nieuwe buren al het groen uit hun tuin verwijderd, de coniferenhaag aan hun kant tot aan de stam teruggesnoeid en een schutting geplaatst. Het resultaat is een kale onderkant. De bovenkant (de haag is zo'n vier meter hoog) is nog wel dik en groen.

Eén van de oplossingen is de haag rooien en opnieuw aanplanten.De onderkant wordt dan weer fris groen. Dit heeft niet mijn voorkeur omdat het vele jaren zal duren voordat de haag weer helemaal gesloten is tot een meter of vier. Deze hoogte vind ik prettig, vanwege de inkijk naar een breed slaapkamerraam dat op de tuin van de buren is gericht.

Een andere oplossing is wellicht het aanplanten van jonge boompjes tussen de bestaande bomen..Ik vraag me alleen of dat kansrijk is. Gaan ze niet dood, omdat ze niet veel zonlicht en regen krijgen? Bovendien staan de bestaande bomen vrij dicht op elkaar.

Graag jullie advies, wellicht zijn er ook nog andere opties.

Groet,

Boudewijn.

Kale onderkant
De bovenkant is nog prima!
di, 14/05/2019 - 13:27
peterplant

Die coniferen worden nooit meer mooi en dicht. Plantjes ertussen planten is kansloos.
De boel rooien en opnieuw beginnen is de beste oplossing. Wellicht een tactisch geplaatste bol of leiboom om de inkijk te blokkeren?

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag