Wat te doen met kale onderkant van coniferenhaag

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 14/05/2019 - 10:46
Boudewijn (anoniem geplaatst)

Wat te doen met kale onderkant van coniferenhaag

Graag jullie advies over mijn coniferenhaag. Deze is aan de onderkant bijna helemaal kaal. Tot een jaar geleden was dit niet zo'n probleem, aan de andere kant van de haag stonden grote struiken/bomen waardoor het toch een groen uiterlijk had. Nu hebben de nieuwe buren al het groen uit hun tuin verwijderd, de coniferenhaag aan hun kant tot aan de stam teruggesnoeid en een schutting geplaatst. Het resultaat is een kale onderkant. De bovenkant (de haag is zo'n vier meter hoog) is nog wel dik en groen.

Eén van de oplossingen is de haag rooien en opnieuw aanplanten.De onderkant wordt dan weer fris groen. Dit heeft niet mijn voorkeur omdat het vele jaren zal duren voordat de haag weer helemaal gesloten is tot een meter of vier. Deze hoogte vind ik prettig, vanwege de inkijk naar een breed slaapkamerraam dat op de tuin van de buren is gericht.

Een andere oplossing is wellicht het aanplanten van jonge boompjes tussen de bestaande bomen..Ik vraag me alleen of dat kansrijk is. Gaan ze niet dood, omdat ze niet veel zonlicht en regen krijgen? Bovendien staan de bestaande bomen vrij dicht op elkaar.

Graag jullie advies, wellicht zijn er ook nog andere opties.

Groet,

Boudewijn.

Kale onderkant
De bovenkant is nog prima!
di, 14/05/2019 - 13:27
peterplant

Die coniferen worden nooit meer mooi en dicht. Plantjes ertussen planten is kansloos.
De boel rooien en opnieuw beginnen is de beste oplossing. Wellicht een tactisch geplaatste bol of leiboom om de inkijk te blokkeren?

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hieronder invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.
Stel een tuinvraag