Welke bomen?

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 18/03/2018 - 14:48
Willy Wortel

Welke bomen?

Beste forummers; ik heb al een tijdje een vraagje waarop ik niet meteen een antwoord vind.

Achteraan onze tuin hebben wij een weide waarop momenteel 2 schapen lopen. Later worden dit 2 ezeltjes. De weide is 25 meter diep en 35 meter breed. Op de helft hiervan zou graag 2 bomen zetten. Dit om de tuin wat aan te kleden en tevens de beestjes wat van schaduw te voorzien. Momenteel is het namelijk nogal een lege vlakte en op warme zomerdagen heeft ze meer iets van de Serengeti dan een mooie weide.

Probleem is de keuze van de boomsoort. Graag hadden wij bomen gehad dewelke een mooie bloemenkruin hebben. Hoe meer bloemen en hoe langer deze bloeien, hoe beter. Niet al te giftig gezien ze op een weide staan is natuurlijk mooi meegenomen. Verder Is het misschien ook goed als ze diep wortelen, zodat ze niet het hele grasperk onder de boom kapot maken.

We zouden ook graag hebben dat de boom wat kan bijdragen aan de plaatselijke fauna en dus dat vogeltjes/bijtjes... blij zijn met de boompjes.

Heeft er iemand een idee of een voorstel voor 2 boomsoorten?

Ik heb al gezocht maar verder dan een Japanse Kerselaar of Catalpainfo-icon geraak ik niet. En ik weet niet of dat eigenlijk wel een goede keuze zou zijn...

Alvast bedankt! 

zo, 18/03/2018 - 14:57
WiPe

Kijk hier eens. Dit is een erg goede site waar je goed kan selecteren op heel veel criteria. 

https://tinyurl.com/y33eok7a

at bomen en gras betreft: dat diep ortelen mag je vergeten. Dat gaat grotendeels over de diepte van e stabiliteitsortels; De fijne wortels, die instaan voor de opname van water, mineralen en zuurstof, zitten heel erg ondiep en zullen per definitie in concurrentie gaan met de wortels van het gras; Bovendien zal gras in schaduw altijd wat minder goed groeien. En dan moet je er ook nog rekening mee houden dat de dieren, als ze ind e schaduw onder de bomen gaan liggen, het gras op die plaats meer zullen vertrappelen. 

wo, 21/03/2018 - 10:38
Willy Wortel

Daar kan ik al wat verder mee. Ik zal daar eens een en ander opzoeken.

Ik twijfel nu tussen louter sierbomen of misschien fruitbomen zoals een kerselaar. Deze geven ook moeie bloesems en met wat geluk ook nog lekkere kersen. Welke soorten gedijen het best in deze streken?

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag