Welke bomen zijn dit en wanneer snoeien?

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 05/12/2020 - 17:02
BPNN (anoniem geplaatst)

Welke bomen zijn dit en wanneer snoeien?

Hallo

We hebben pas een huis gekocht en de buren hebben ons gevraagd om de bomen te snoeien zodat deze niet over de carport zouden gaan hangen (eens die wordt gezet). We weten echter niet wat voor bomen dit zijn en wanneer we ze dus het best snoeien (we willen ze niet kapot maken). Kan iemand ons helpen?

Dankjewel

blaadje van de boom
rij van bomen
za, 05/12/2020 - 20:27
peterplant

Zo te zien Prunusinfo-icon eminensis 'Umbracilifera' , ook wel bekend als Prunus fruticosa 'Globosa' , een bolvormige sierkers. Zo kunnen wel geknot worden, maar ze vinden het niet prettig. Soms lopen ze gewoon weer goed uit, maar soms ook matig of slecht. Flink snoeien is dus risicovol.

di, 08/12/2020 - 09:46
BPNN (anoniem geplaatst)

En wanneer kunnen we dan het beste snoeien? Want ze willen ernaast een carport zetten en de bomen staan eigenlijk in de weg en moeten dus liefst zo snel mogelijk gesnoeid worden.

di, 08/12/2020 - 09:55
peterplant

Als je moet snoeien is september, oktober de beste tijd. Deze bomen zijn ook nog eens gevoelig voor loodglans, een schimmelziekte, en dan is in de wintermaanden snoeien niet de beste tijd. Als er gesnoeid moet worden zou ik het in dit geval pas in maart doen.

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hier invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.