Welke bomen zijn dit en wanneer snoeien?

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 05/12/2020 - 17:02
BPNN (anoniem geplaatst)

Welke bomen zijn dit en wanneer snoeien?

Hallo

We hebben pas een huis gekocht en de buren hebben ons gevraagd om de bomen te snoeien zodat deze niet over de carport zouden gaan hangen (eens die wordt gezet). We weten echter niet wat voor bomen dit zijn en wanneer we ze dus het best snoeien (we willen ze niet kapot maken). Kan iemand ons helpen?

Dankjewel

blaadje van de boom
rij van bomen
za, 05/12/2020 - 20:27
peterplant

Zo te zien Prunusinfo-icon eminensis 'Umbracilifera' , ook wel bekend als Prunus fruticosa 'Globosa' , een bolvormige sierkers. Zo kunnen wel geknot worden, maar ze vinden het niet prettig. Soms lopen ze gewoon weer goed uit, maar soms ook matig of slecht. Flink snoeien is dus risicovol.

di, 08/12/2020 - 09:46
BPNN (anoniem geplaatst)

En wanneer kunnen we dan het beste snoeien? Want ze willen ernaast een carport zetten en de bomen staan eigenlijk in de weg en moeten dus liefst zo snel mogelijk gesnoeid worden.

di, 08/12/2020 - 09:55
peterplant

Als je moet snoeien is september, oktober de beste tijd. Deze bomen zijn ook nog eens gevoelig voor loodglans, een schimmelziekte, en dan is in de wintermaanden snoeien niet de beste tijd. Als er gesnoeid moet worden zou ik het in dit geval pas in maart doen.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag