Ziekte Liguster op stam

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 27/06/2020 - 20:21
John66

Ziekte Liguster op stam

Weet iemand wat er met mijn liguster op stam aan de hand is. Krijgt kale plekken. Er zitten zwarte beestjes op de dode takken en op de blaadjes zitten witte streepjes. En weet iemand een remedie. 

Liguster met zwarte beestjes
Liguster met zwarte beestjes
za, 27/06/2020 - 21:56
peterplant

Zo te zien geen Liguster maar een kardinaalshoed op stam. Takken zitten vol schildluis of kommaschildluis. Ik vermoedt dat de zwarte grotere beestjes, larven zijn van een schildluisetend lieveheersbeestje. 

zo, 28/06/2020 - 11:09
peterplant

De zwarte "beestjes" zijn poppen van dat lieveheersbeestje. Op de linkerfoto zie je een paar gele lieveheersbeestjes die net uit de pop kruipen. Later worden ze donkerder grijsbruin van kleur.

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hieronder invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.
Stel een tuinvraag