Afwatering/drainage

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 26/08/2020 - 21:19
broddenhof

Afwatering/drainage

Beste leden,

Sids kort ben ik begonnen met e aanleg van een vlonder in onze postzegeltuin.

O.a. voor afwatering en uitstraling.

Tegels eruit, vlonder erin. Aangezien de vlonder op betontegels komt te liggen ligt de fundering van de vlonder een stuk lager dan de rest van de tuin.

Inmiddels heb ik een zwembad in plaats van een vlonder. Logisch. Maar had anders ingeschat. Alles ligt op zandgrond in drenthe.

Nu zit ik te denken om onder de vlonder drainagebuis aan te leggen en deze aan te sluiten op de hwa? Tenminste als deze dan nog gunstig ligt, dus niet te hoog.

Hydroblobs ligt wat buiten mijn budget verwacht ik...

Zijn er nog andere oplossingen aangezien ik toch alles open heb liggen?

do, 27/08/2020 - 08:00
Azur

Heb je de mogelijkheid om verticaal strategisch een paar plastic buizen in de grond aan te brengen en die te vullen met grof grind? Diameter buis bijv.160 a 200 mm, grindgrootte 20 - 50 mm. Lengte buis afhankelijk van waar de dichte grondlaag zit, die moet doorbroken worden. 

ma, 31/08/2020 - 10:33
Azur

En? Tevreden met het antwoord of?

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hier invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.
Stel een tuinvraag