Leuke groene tips voor je smartphone!

Nu de dagen weer donkerder en kouder worden, trekken we massaal naar binnen. Natuurlijk is het heerlijk om een avondje te cocoonen op de bank, maar vergeet ook niet om toch af en toe een lekkere frisse neus te halen. Een wandeling door het bos of park is hierbij leuk, maar je kunt het ook wat avontuurlijker maken. Het zorgt voor de nodige afwisseling en levert je ongetwijfeld een hoop plezier op. Hier enkele tips om hier alles uit te halen, ook in de herfst! 

Goed bereik
Voordat we je ongebaande paden insturen eerst een veiligheidstip; zorg dat je een telefoon hebt met goed bereik en voldoende data. Heb je deze niet? Dan is het slim om een nieuwe iPhone te kopen. Hiermee weet je zeker dat je goed bereik hebt en ook dat je voldoende data hebt om bereikbaar te zijn. Tevens weet je met een iPhone zeker dat je de nieuwste apps kunt installeren, zo haal je alles uit de technologie van vandaag de dag. Dus heb de basis op orde voordat je op pad gaat. 

Ongebaande paden
Een leuke tip voor een wandelapp is Wikiloc. De app is er in twee uitvoeringen, een gratis en een betaalde variant. Deze app is superleuk, want wereldwijd delen hikers en wandelaars leuke routes. Ook routes bij jou in de omgeving die je echt nog niet kende. In de betaalde versie (€10,- per jaar) kun je de routes via een geolocatie volgen. Ga je erg offroad en heb je geen bereik? Ook dan kun je door een goede locatievoorziening gewoon op het pad blijven. Zo kom je op plekken -zelfs dicht bij huis- die jij nog niet kende, wellicht met (voor jou nog) onbekende planten!  

Schat zoeken 
Als kind was je ongetwijfeld altijd te porren voor een speurtocht of wedstrijdje schat zoeken. Maar is dit eigenlijk helemaal verdwenen? Wellicht niet! Er zijn tegenwoordig ook ‘schatzoek’ sites en apps voor volwassenen. Hiermee kun je schatten zoeken die anderen hebben verstopt. Super leuke en spannende speurtochten in de natuur, waar je zo een aantal uren zoet mee bent. Hoe dit officieel heet? Geocaching!

Goed geplukt 
De herfst is natuurlijk hét seizoen dat er geoogst kan worden. Van bramen tot pruimen, en van pompoenen tot appels. Je kunt hiervoor naar een lokale pluktuin of naar het bos gaan, maar je kunt ook de site wildplukken.nl bezoeken. Dit is een site waar ervaren wildplukkers plekken en tips delen waar je gratis een appeltje of braampje mee kunt pikken. Soms worden er ook suggesties gedaan voor kruiden en andere avontuurlijke ingrediënten. Erg leuk om nieuwe recepten mee te maken. Pas natuurlijk wel een beetje op dat een besje of tak niet giftig is, bij twijfel niet doen. Ohja, en ook bij wildplukken moet je je aan regels houden!

Kortom, haal alles uit de herfst met de leukste apps en websites. Of je nu nieuwe paden en plekken gaat ontdekken, of juist de struiken in duikt voor nieuwe ingrediënten om onbekende recepten mee te maken. Beide zijn ontzettend leuk om te doen en zorgen er direct voor dat je een flinke dosis gezonde buitenlucht krijgt. Je zult geen eens merken dat het weer niet altijd fantastisch is! 

Auteur: 
webmaster
Categorie: 
Groene apps en websites
omhoog
0 waarderingen.
Ik vind dit een goed bericht

Reactie toevoegen

E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hier invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.