haagje

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 11/10/2005 - 21:34
Anoniem (anoniem geplaatst)

haagje

Hoi,

is het af te raden om bij het beplanten van een haagje (ongeveer 60cm hoog) verschillende soorten planten te gebruiken door elkaar, bijv. coniferen in combinatie met buxusinfo-icon, of ander heideachtige planten.
of zijn hier nadelen aan verbonden.

groeten,

di, 11/10/2005 - 22:30
Anoniem (anoniem geplaatst)

Combinaties zijn altijd mogelijk, maar je zult rekening moeten houden met de zonnestand, grondsoort en/of windbestendigheid.

vr, 14/10/2005 - 18:46
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik denk dat het effect van strakke hagen verloren gaat indien je verschillende soorten planten gebruikt , en de planten die je opnoemt zijn eigenlijk vooral geschikt voor strakke hagen. Langs de andere kant als je een losse haag wil dan is het net meestal mooier om verschillende soorten planten te gebruiken. Dan gebruiken ze meestal bloeiende planten in zulk een combinatie dat er bijna het hele jaar door wel een plant bloeit. Voor losse hagen heb je wel meer breedte nodig dan voor strakke hagen en 60 cm lijkt mij ook niet echt hoog genoeg voor een losse haag.

Succes

za, 15/10/2005 - 22:40
Anoniem (anoniem geplaatst)

cloe,
Vaak merk je in voortuintjes een lage buxushaag in een vorm, met in de figuur enkele vaste planten, het leek me leuk om in dit kader enkele soorten haagplanten af te wisselen, zodat je meerdere soorten groen krijgt in de haag. dus niet enkel het buxusgroen, maar ook het donkere coniferengroen.
groeten,

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag