De pracht van groenblijvende hagen in je tuin

Groenblijvende hagen zijn niet alleen mooi om te zien, maar bieden ook veel praktische voordelen voor je tuin. In dit artikel worden de drie populairste groenblijvende hagen besproken en lees je meer over de positieve eigenschappen. Staat er al zo’n prachtige groene haag in jouw achtertuin?

 

Voordelen van een groenblijvende haag
Een groenblijvende haag is een geweldige toevoeging aan iedere tuin. De planten behouden hun bladeren gedurende alle seizoenen. Hierdoor worden het ook wel bladhoudende of wintergroene hagen genoemd. Een groot voordeel is dat je het hele jaar door kunt genieten van privacy en beschutting. Daarnaast fungeren de groenblijvende hagen perfect als natuurlijk windscherm en schuilplaats voor vogels en insecten. Een ander bijkomend voordeel is dat je het hele jaar door kunt genieten van een groene en levendige tuin.

 

Portugese laurier: genieten van privacy
De Portugese laurier (Prunus Lusitanica Angustifolia) is een favoriet onder tuiniers vanwege de glanzende bladeren en zijn uitstekende vermogen om een dichte haag te vormen. Deze groenblijvende struik is perfect voor het creëren van privacy in je tuin. Hij doet het zowel goed in de zon als in de halfschaduw en is daarnaast geschikt voor verschillende bodemsoorten. Door de compacte groeiwijze van de Portugese laurier kun je een elegante haag creëren die het hele jaar door mooi blijft. Lees hier meer info over de eigenschappen en mogelijkheden van de Prunus Lusitanica Angustifolia.

 

Ilex Crenata: alternatief voor de Buxus
Met de opkomst van ziektes zoals de buxusmot, zoeken veel mensen naar een alternatief voor de buxushaag. De Ilex Crenata 'Green Hedge' is zo’n goed alternatief. Deze Japanse hulst heeft kleine, glanzende groene bladeren en groeit mooi dicht. Hierdoor is het een geweldige keuze voor lage hagen en vormsnoei. De Ilex Crenata is winterhard en goed bestand tegen ziektes, waardoor het een duurzame optie is voor in je tuin.

 

Taxus Baccata: tijdloze klassieker
De Taxus Baccata (ook wel bekend als de venijnboom) is een echte klassieker onder de groenblijvende hagen. De tijdloze haag staat bekend om zijn naaldachtige bladeren en langzame groei. De Taxus groeit een stuk trager dan andere coniferen, waardoor je het gemakkelijk kunt snoeien tot een strakke haag. Het is een super sterke plant die jaren lang mooi blijft. Daarnaast heeft de Taxus Baccata een historische betekenis. Eeuwenlang werden taxushagen gebruikt in kerkhoven en kloostertuinen en waren ze symbolen van onsterfelijkheid.

 

Verdiep je in de verschillende soorten groenblijvende haagplanten om zo de beste keuze te maken voor jouw eigen tuin!

 

Auteur: 
webmaster
Categorie: 
Hagen
omhoog
0 waarderingen.
Ik vind dit een goed bericht

Reactie toevoegen

E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hier invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.