Onkruid frezen en dan direkt gras zaaien?

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 04/08/2010 - 04:56
jozefmaria

Onkruid frezen en dan direkt gras zaaien?

Onze tuin is reeds voorzien van een laag zwarte grond en geëgaliseerd . Nu had men ons gezegd dat gazon zaaien best in september wordt gedaan , met het gevolg dat we nu met peen-onkruid zitten - 70 cm hoog . Ik heb nu dit onkruid met de bosmaaier neergelegd.
A) Moet ik nu dit onkruid in de grond frezen (3 x frezen in verschillende richting) en direkt daarna gras zaaien ? De tuin is 10x25m . Kan ik het gemaaide onkruid laten liggen en het mee in de grond frezen ? Ik heb het onkruid gemaaid vorige vrijdag . Wanneer dan frezen en zaaien ? Nog een week wachten met frezen totdat het gemaaide peenonkruid wat gedroogd is en dan een paar dagen later gras zaaien ?
B) Kan ik dit doen met een kleine , gehuurde tuinfrees ? Ik denk dat die tuinfrees 15 cm diep gaat , ik zou dan eerst 5 cm en daarna achtereenvolgens 10 en 15 cm diep gaan .

Met dank voor jullie antwoorden ,
Mark

Onkruid frezen en dan direkt gras zaaien?
wo, 04/08/2010 - 15:05
Anoniem (anoniem geplaatst)

Penen of kweekgras.
Dit kan je het beste eerst chemisch of anders handmatig verwijderen, voor je een gazon gaat aanleggen.
Je had beter elke week even gaan schoffelen, dan was je de penen grotendeels kwijt.
Gras kan je het hele jaar zaaien,maar september is een goede maand.

za, 07/08/2010 - 02:47
BertPleizier

Inderdaad beter eerst bespuiten, dan zijn de wortels ook uitgeschakeld.

Hierna frezen met een grote frees, welke bij een verhuurbedrijfje te huren zijn. Vaak zijn er 2 modellen. Neem het model met 2 wielen is de grootste van de 2). Deze heeft meer vermogen, freest dieper en werkt makkelijker op 250 m2. Frees in verschillende richtingen totdat de grond mooi fijn is.

di, 10/08/2010 - 21:33
KRISTOFD

je kan het gras niet het hele jaar door zaaien in de winter zal het gewoon niet kiemen. Zaaien in september waarom de grond is warm door de zomer snelle kieming en de meeste onkruiden zijn ondertussen al gekiemd dus minder onkruiden in uw gazon. Eerst sproeien met glyfosaat en na 10 dagen frezen(liefst bakfrees) en zaaien en tegen oktober heb een mooi gazon.

Onderwerp gesloten