Een mooie tuin creëren

Bij het maken van een mooie tuin, komen heel wat zaken kijken. Je maakt natuurlijk eerst een plan voor je tuin. Hoe wil je het er uit laten zien? Daarna maak je een plan voor welke planten je wilt planten, en hoe je ze gaat onderhouden en wanneer. Verder moet je ook opletten op ongedierte, en die op tijd weg laten halen met chemische of natuurlijke middelen. Onkruid moet je ook op tijd weg laten halen. Al met al is een mooie tuin veel werk, maar met deze tips is het toch zo gepiept.


Gras en alternatieven

Om je tuin mooi te maken, kan je beginnen met het gras maaien. Een grasmaaier gebruik je om het sneller te laten verlopen, anders zou je een grastrimmer ook prima kunnen gebruiken. Sommige gras alternatieven hebben weinig onderhoud nodig, zoals een mix van bloedooievaarsbek, muurzeepkruid, scheefkelk, Engels gras, kruipende vlambloem, reigersbek en madeliefjes. Deze doen het goed in de zon. In de schaduw kan je gaan voor kruipende klokjesbloem, koperknoopje, liggende ereprijs, kleine maagdenpalm, gewone brunel en Corsicaanse munt. Je kan ook bloemenweides maken en gras alternatieven kiezen die tegen droogte kunnen.


Onderhoudsarme planten

Om je qua verdere planten goed op weg te helpen, zijn hier een aantal onderhoudsarme planten die je al in je tuin kwijt kan. De brunnera macrophylla, een kleine blauwe bloem. De kalimeris incisa, een iets grotere bloem in lila, wit of paars. Leliegras. Hosta, waar slakken dol op zijn. De naaldvaren. De schoenlappersplant. De vrouwenmantel. De geranium sanguineum, dat onkruid camoufleert. En als laatste de zonnehoed, een bloem die diverse kleuren heeft. Je kunt trouwens ook onderhoudsintensieve planten aan je tuin toevoegen. Dit kunnen bijvoorbeeld fruitbomen zijn.


Hoe je tuin onderhouden

Welke plant je ook hebt, je moet je planten tijdig mest en water geven. Ook moet je ze beschermen tegen vorst. Deze zaken zijn van belang bij het onderhouden van je tuin. Ten eerste komt de bodemvoeding. Voeg compost en voeding zelf toe. Maai je gazon als het droog is, eenmaal per week is voldoende. Daarnaast moet je op tijd onkruid verwijderen tussen planten. En gebruik stro en jute om de stam van planten te beschermen tegen vorst. Voor planten met wortels kan je bladeren gebruiken. Elke week moet je water geven aan planten, vooral bij droog weer is het noodzakelijk. Vergeet niet bomen, planten of heggen te snoeien. Als laatste moet je het terras en de bestrating schoonmaken. Met deze tips kun jij een mooie tuin creëren (en onderhouden).


 


 


 

Auteur: 
webmaster
Categorie: 
Tuinonderhoud
omhoog
0 waarderingen.
Ik vind dit een goed bericht

Reactie toevoegen

E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hier invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.