Planten verzorgen tijdens vakantie

8 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 11/07/2006 - 11:32
mischa

Planten verzorgen tijdens vakantie

Ik ga volgende week op vakantie en kan niemand de planten laten verzorgen. Het gaat voornamelijk over de kuipplanten die ik heb staan. Kan ik deze het beste gewoon buiten laten staan of zijn er foefjes waardoor ik ze in de garage toch zonder al te grote moeilijkheden van water kan voorzien. Ik denk dat als ik na een week terug kom van vakantie en het weer is net zo geweest als de laatste dagen dat mijn planten overleden zijn.
Ik heb in het verleden wel eens gehoord dat kamerplanten via een emmer met touwtjes van water werden voorzien. Zou deze methode ook goed zijn voor mijn kuipplanten?

Met vriendelijke groet,
Mischa

di, 11/07/2006 - 12:37
Anoniem (anoniem geplaatst)

Om welke kuipplanten gaat het?
De dradenmethode is niet zo feiiloos en een heel gedoe voordat het echt werkt.
In de garage staan ze wel erg donker waarschijnlijk. Een schaduwrijke plek in de tuin lijkt me beter en dan heel goed natmaken voor je vertrekt. Een week is niet zo lang, tenzij er nathalzen bij zitten.

wo, 12/07/2006 - 22:20
Anoniem (anoniem geplaatst)

Van Gardena zijn speciale sproeisystemen in de handel voor kuipplanten vanaf zo'n 30 euro, misschien is dat iets?
Groetjes Pia

wo, 12/07/2006 - 22:34
Anoniem (anoniem geplaatst)

Er zijn systemen die je aansluit op de buitenkraan (als je die hebt) met een tijdklok... Anders toch maar eens de buren lief aankijken

do, 13/07/2006 - 01:42
Anoniem (anoniem geplaatst)

Nou, ik heb eens met mijn vrouw gekeken naar welke planten er in de potten staan. We zetten ze gewoon met natte poten in een schaduwhoek en als ze dan niet dankbaar genoeg zijn en er niet meer voor ons zijn na de vakantie neem ik zonder pijn in het hart afscheid en gaan ze de groencontainer in. Alleen van de orleander zou ik het jammer vinden. Die heeft tegen alle verwachtingen in de winter overleefd in een ongeïsoleerd hok achter de garage.

Bedankt voor jullie bijdragen, maar de pijn is minder nadat ik hbe gezien dat er eigenlijk niks speciaals in de potten zit.

O ja, de buren lief aankijken heeft geen zin, alle 2 de buren zijn gelijk met ons op vakantie en 1 stel zou ik dus echt niet de sleutel geven !

Bedankt in ieder geval,
Mischa

vr, 14/07/2006 - 00:06
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hele makkelijke oplossing, kleine, lege limonade flesjes onderste boven zonder bodem in plantenbak zetten. Dop er af, voor de helft onder duwen en vullen met water. Werkt perfect. Ga je langer weg, doe je hetzelfde maar dan met grotere flessen.

ma, 17/07/2006 - 15:55
Anoniem (anoniem geplaatst)

Op de aarde watjes leggen en daar boven op een (op maat gesneden) spons. Spons goed natmaken voordat je op vakantie gaat. Goed voor ongeveer 7 dagen water.

Groetjes, Freek

ma, 24/07/2006 - 01:04
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bedankt mog voor deze laatste reacties. Bin inmiddels terug van een veel te warme vakantie (35-39 graden) en aan mijn planten en gazon (zie ander topic) te zien is het hier niet veel minder geweest. De planten hebben het redelijk overleefd, al hebben diegene die vrij veel zon hebben gehad (en die ik niet kon verplaatsen) toch een tik gehad. Ik zie wel wat het wordt.

Bedankt voor jullie reacties. Dat van die limonadeflesjes onthou ik dan voor volgend jaar.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag