Smal stukje beplanten

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 20/02/2021 - 11:57
JohanH

Smal stukje beplanten

Tussen mij terras en de schutting heb ik een smal strookje grond van ca. 25cm breed. De schutting houdt de zon tegen tot een uur of 12 en daarna staat de zon er vol op tot eind van de middag / begin van de avond.
In de zomer wordt het kurkdroog en vrij hard.
Enkele jaren geleden heb ik het geprobeerd met Vincainfo-icon minor en toen ook een hoeveelheid bemeste tuinaarde toegevoegd. Het eerste jaar ging dit goed, maar inmiddels worden de planten ieder jaar slechter en geven ze weinig bloei. Dit is nu 4 jaar geleden en inmiddels is er weinig meer van over. Lijkt mij dus niet de juiste keuze geweest, maar ik weet niet zo goed wat hier dan wel kans van slagen heeft?
Ik zoek een stevig, bodembedekkende plant. Liefst wel met een leuke bloeiwijze, of waar misschien iets tussen geplant kan worden dat wel wat vrolijker bloeit.

Heeft iemand tips wat ik hier toe zou kunnen passen?

zo, 21/02/2021 - 10:33
hunter

Hoi Johan,

Ik ken de Saxifragainfo-icon cuneifolia als een taai bodembedekkertje dat in het voorjaar uitbundig bloeit met witte bloempjes uit lange sprieten, die je er na de bloei uitknipt. Leuke van de Saxifraga is dat hij - als hij goed groeit - ook verspreidt buiten de border. Je groenstrook kan dus wat breder worden als het goedgaat ;-) Foto is van nu, dus nog in winterstand.

Succes,

Joost

Saxifraga

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hier invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.
Stel een tuinvraag