Smal stukje beplanten

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 20/02/2021 - 11:57
JohanH

Smal stukje beplanten

Tussen mij terras en de schutting heb ik een smal strookje grond van ca. 25cm breed. De schutting houdt de zon tegen tot een uur of 12 en daarna staat de zon er vol op tot eind van de middag / begin van de avond.
In de zomer wordt het kurkdroog en vrij hard.
Enkele jaren geleden heb ik het geprobeerd met Vincainfo-icon minor en toen ook een hoeveelheid bemeste tuinaarde toegevoegd. Het eerste jaar ging dit goed, maar inmiddels worden de planten ieder jaar slechter en geven ze weinig bloei. Dit is nu 4 jaar geleden en inmiddels is er weinig meer van over. Lijkt mij dus niet de juiste keuze geweest, maar ik weet niet zo goed wat hier dan wel kans van slagen heeft?
Ik zoek een stevig, bodembedekkende plant. Liefst wel met een leuke bloeiwijze, of waar misschien iets tussen geplant kan worden dat wel wat vrolijker bloeit.

Heeft iemand tips wat ik hier toe zou kunnen passen?

zo, 21/02/2021 - 10:33
hunter

Hoi Johan,

Ik ken de Saxifragainfo-icon cuneifolia als een taai bodembedekkertje dat in het voorjaar uitbundig bloeit met witte bloempjes uit lange sprieten, die je er na de bloei uitknipt. Leuke van de Saxifraga is dat hij - als hij goed groeit - ook verspreidt buiten de border. Je groenstrook kan dus wat breder worden als het goedgaat ;-) Foto is van nu, dus nog in winterstand.

Succes,

Joost

Saxifraga
Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag