strakke witte muur/border maken

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 31/08/2010 - 18:13
pvdschoot

strakke witte muur/border maken

Hallo,

Ik ben van plan mijn tuin opnieuw in te richten en zou graag een afscheiding/ strakke vaste plantenbak/border willen maken. Het gaat om die mooie strakke witte randen die je ziet op de foto. Mijn vraag is of iemand al eens eerder zoiets gemaakt heeft en zo ja op welke manier ik dit het beste aan kan pakken? En liefst zo simpel en goedkoop mogelijk. Heb zelf al gedacht aan betontegels opstapelen en die stucen (had er al namelijk genoeg in mijn tuin liggen) of van die betonnen L of U profielen wegzetten en die stucen, maar sta open voor andere ideeen en oplossingen!

Groeten Pieter

strakke witte muur/border maken
di, 31/08/2010 - 19:21
Anoniem (anoniem geplaatst)

Gestucte gasbetonblokken?

wo, 01/09/2010 - 12:19
Anoniem (anoniem geplaatst)

Stuc is pleisterkalk, dat neemt vocht op en vriest 's winters kapot.
Gasbetonblokken gestuct ook en die worden groen van mos.
Het beste zou zijn, zoals je zelf reeds noemt, betonnen u-profielen of een wandje van betonnen palissaden en als je die wit wilt hebben, verven met Acrylverf.
(lees Acryl Betonverf met Google)

wo, 01/09/2010 - 14:11
pvdschoot

ik heb zelf ook eens nagedacht voor een oplossing...
De betontegels die in mijn tuin lagen, maar die ik nog steeds heb, zijn 60x60cm. Om deze rechtop en stevig in de grond in te zetten, moet ik ze al snel 30cm ingraven en dan wordt de border te laag. Ik wil nu steeds 3 tegels aan elkaar lijmen. Dan graaf ik op ongeveer 10cm diep een rij tegels in waarop ik rechtop een set van 3 aan elkaar gelijmde tegels zet. Deze kan ik eventueel ook nog verlijmen als ik ze wegzet of op een
andere manier verankeren aan de vlakke onderliggende tegel. Dan zit ik alleen nog met het feit hoe ik alles mooi glad en strak krijg, is er ook geen kalkgebondencement of ander egaliseer spul. Daarna schilderen met die ver is ook een goede tip!

vr, 03/09/2010 - 00:44
moesje

Ik zou een googlen buitenmuur stucen. Er zijn ook zat forums voor klussers namelijk... Anders advies inwinnen bij een goeie bouwmarkt (of een goeie bouwvakker).

za, 11/09/2010 - 23:04
pvdschoot

In de bouwmarkt vind ik studenten die wel iets van de producten afweten, maar van de praktijk geen kaas hebben gegeten. Vandaar mijn reactie hier op dit forum...

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag