Vaste planten die god tegen de zon kunnen

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 10/03/2019 - 11:56
huubjans

Vaste planten die god tegen de zon kunnen

Hallo,

Afgelopen zomer zijn veel planten stuk gegaan door de aanhoudende droogte/zon.
Ik wil in mijn voortuin 2 groepen planten zetten:
- De vaste planten moeten goed tegen de zon kunnen.
- De bloemen moeten de hele zomer bloeien.
- In de herfst/winter moeten de planten groen blijven.
- De planten moeten niet al te duur zijn.
- Het betreft een ruimte waar ik de planten wil zetten van ongeveer 8 en 6 vierkante meter.

Met vriendelijke groet,

Huub

zo, 10/03/2019 - 12:25
GreenConnection

Tja, je zou goud in handen hebben, als je zo'n plant kon leveren. Helaas bestaat er geen plant, die, en de hele zomer bloeit, groenblijvend is en ook nog goedkoop is.. 

zo, 10/03/2019 - 15:22
peterplant

Een plant die een beetje in de buurt komt van deze wensenlijst is Erigeroninfo-icon karvinskianus. Kan goed tegen de zon, bloeit eindeloos, is enigszins groenblijvend en betaalbaar als je kleine plantjes koopt. Is bij strenge vorst niet betrouwbaar winterhard, maar zaait zich makkelijk uit.

ma, 11/03/2019 - 13:46
huubjans

Peterplant bedankt voor de informatie. Erigeroninfo-icon is geen vaste plant maar een tweejarige plant. Ik zoek meer vaste planten.
Zoiets als lavendel. Die heb ik al in de tuin staan en die doen het goed ook in de zon.

ma, 11/03/2019 - 20:48
Carib

Er zijn heel veel planten die prima tegen zon kunnen. Ik heb in mijn tuin een aantal grote borders in volle zon en daar is ook vorig jaar geen enkele vaste plant overleden door de zon. Ze hebben wel met enige regelmaat water gekregen toen het langdurig droog was. Er zijn maar weinig planten die langdurige droogte overleven zonder extra water. Lavendel verdraagt dit kennelijk. Van de onnoemelijke hoeveelheid vaste planten die zon verdragen, bloeien er ook vrij weinig in de hele zomer en ik kan er geen enkele verzinnen die groenblijvend is. Rozen bloeien langdurig, maar zijn niet wintergroen en strikt genomen een heester. Dahlia's bloeien langdurig maar moeten vorstvrij overwinteren. Beiden verdragen ook geen langdurige droogte. Vetplanten verdragen veel zon en droogte, maar bloeien weer niet langdurig. Je zoekt een schaap met vijf poten.

ma, 11/03/2019 - 20:55
Carib

Correctie: er zijn natuurlijk wel vaste planten die wintergroen zijn, zoals Yuccainfo-icon 'Color guard', maar die bloeien niet de hele zomer. Dat bedoelde ik hierboven te zeggen.

di, 12/03/2019 - 00:01
peterplant

En deze Erigeroninfo-icon is niet tweejarig, maar vast. Ik heb een oude groep staan. Ze kunnen in strengere winters bevriezen, maar komen uit zaad makkelijk terug.

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hieronder invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.
Stel een tuinvraag