Welk soort grond heb ik?

1 bericht / 0 nieuw
#1 za, 09/03/2024 - 10:29
Margootjes

Welk soort grond heb ik?

Ik ben onlangs verhuisd naar Zeeland (Zierikzee), daar wonen we in een nieuwe wijk. Onze tuin bestaat uit gazon en tegels, hier wil ik een weelderige biologische bloementuin van maken. De graszoden heb ik eruit gehaald, die gaan op kop weer de grond in (twee spades diep denk ik?) en dan de grond er weer overheen. Mochten hier nog opmerkingen over zijn hoor ik dit graag. Maar mijn allergrootste vraag is op dit moment: welke grond heb ik? Je zou denken klei, maar het lijkt ook erg zanderig als ik mijn grondtestje zo zie, is het misschien zavel, of iets anders?
Ik hoor graag wat het is zodat ik op de juiste manier kan handelen voor een prachtige bloementuin straks :)

Grond

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hier invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.