Welk boompje/plantje is dit?

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 22/11/2021 - 13:22
Arimwe (anoniem geplaatst)

Welk boompje/plantje is dit?

Ik moet een lading planten weg doen gezien ik een kat krijg en de meeste planten die ik heb giftig zijn voor katten.

Daarom vroeg ik me af wat voor soort dit is, om te weten of ie kan blijven of niet!

di, 23/11/2021 - 13:32
peterplant

Een niet zo mooie Aucubainfo-icon japonica ' Variegata' , normaal gesproken een buitenplant.

Even over de giftigheid van planten. Hoeveel katten zie je buiten dood in de tuinen liggen die gesneuveld zijn door giftige planten? Geen.

De kat is slim genoeg om van giftige planten af te blijven. Er circuleren hele lijsten van planten die voor mens en dier giftig zijn, maar laat je niet gek maken. Ik begrijp best dat je zo goed mogelijk voor je kat wil zorgen, maar laat je niet gek maken. Als je een echte binnenkat hebt, zorg dan dat er een potje kattegras staat. Katten willen daar wel eens van eten om hun haarbal kwijt te raken. 

Probeer een artikel te vinden waarin staat dat een kat werkelijk overleden is door een giftige plant. Ik denk dat je lang moet zoeken.

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hier invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.
Stel een tuinvraag