Hoya kerri stekken

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 12/05/2020 - 19:35
Debby-lisa

Hoya kerri stekken

Hoi iedereen!

Ik heb 11 planten, waaronder een Hoya Kerri. Deze was van mijn opa en heb ik ruim een jaar terug over genomen. Sinds de plant bij mij is, is die als een gek aan het groeien! Wat een plantje met 4 blaadjes bij mijn opa was, is ondertussen een plant van 86,5 cm met 12 bladeren!

Omdat de Hoya Kerri nu wel erg lang wordt, dacht ik eraan om hem te gaan stekken. Ik heb al informatie opgezocht, maar ik word er niet veel wijzer uit. De één raadt het af, de ander zegt dat het kan met een stengel stekje en weer een ander zegt dat het afhankelijk is van hoe de plant eruit ziet.

Zijn er mensen die advies kunnen geven of ik hem kan stekken en zo ja hoe? Zo niet, hoe zou ik hem dan zo goed mogelijk kunnen leiden?

Bijgevoegd een foto van mijn Hoya Kerri :)
Alvast bedankt!

di, 12/05/2020 - 20:12
GreenConnection

Hoya staat in het algemeen bekend om z'n sterke stengelgroei met blad dat zich vaak later vormt.
Als dat blad eenmaal volgroeit is, kun je oogstek nemen, dwz. stukje stengel met 2 knopen (waar de bladeren zich bevinden Onderste knoop ontbladeren en in potgrond steken.

NB. wil je de groei compacter houden, dan heeft de plant meer licht nodig.

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hieronder invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.