Viooltjes zaaien

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 28/02/2011 - 13:19
caabuteir

Viooltjes zaaien

Ik heb de voorbije jaren altijd viooltjes gekocht en buiten geplant maar ben vorige zomer beginnen merken dat die zichzelf zodanig uitzaaien dat mijn tuin er bijna door overgoten was... en dat is bijzonder fijn.
Om het een beetje te kunnen controleren heb ik nadien heel wat zaden opgevangen en deze vorige week in een bakje uitgezaaid.
Het gaat om tal van soorten qua grootte en kleur (door de jaren heen blijven leven in de tuin) dus ik sta voor een complete verrassing eens ik zou beginnen uitplanten.

En dan komt nu de -waarschijnlijk domme- vraag: dat bakje staat nu buiten in mijn kweekkas, hebben de zaden kans tot kiemen als ze niet binnen staan?

ma, 28/02/2011 - 13:50
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ja, maar je bent met zaaien te laat. Voor voorjaarsbloei zaai je het best in het najaar. Een viooltje moet kou hebben om tot bloei te komen.

ma, 28/02/2011 - 23:34
caabuteir

Das geen fijn nieuws! Betekent dat dan dat het zaad koude moet lijden om te kiemen? Want ik heb vorig jaar maandenlang nieuwe kiemen in volle grond ontdekt van de lente tot de herft.

di, 01/03/2011 - 00:12
Anoniem (anoniem geplaatst)

Nee, het jonge plantje moet een koudeperiode ondergaan. Dus voor september zaaien, geeft al een aardig bladrozet voor de winter.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag