Vraag m.b.t zaailingen

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 07/07/2019 - 20:00
René.W

Vraag m.b.t zaailingen

Beste allemaal,

Uit China heb ik verschillende zaadsoorten laten overkomen. Ik vond via de site o.a : de zilverreiger orchidee en Vijfbladige Pijnboom. Inmiddels zijn er ook plantjes uitgekomen, toch twijfel ik of het de juiste planten zijn. ( De zaad-zakjes waren genummerd en correspondeerde met het plantenoverzicht. )

Ik twijfel omdat als ik de bladeren van een zilverreiger orchidee op afbeeldingen zie, zijn deze smal en lang. De plantjes hebben stengeltjes met aan elk 3 ronde bladeren. Wie heeft ooit deze gezaaid, en kan mij vertellen of dit wel klopt ?

zo, 07/07/2019 - 20:03
René.W

Het zelfde geld voor de vijfbladige pijnboom. De zaailing heeft bladeren, terwijl het toch naalden moeten zijn. Komt een pijnboom ( naaldboom ) met als eerste bladeren ?

Bedankt voor het meedenken.
Groet René,

zo, 07/07/2019 - 22:27
GreenConnection

Het is bekend, dat zaden besteld in China zelden zijn, wat je bestelde. Ze sturen maar wat, maar meestal onkruid. Hier geen naaldboom of orchidee te zien.

ma, 08/07/2019 - 10:59
René.W

Hallo GreenConnection,
Bedankt voor het uitsluiten hiervan. Ik vertrouwde het ook al niet, toen de plantjes uitkwamen. Het was de eerste keer dat ik via deze weg zaden bestelde. Dus, máár niet meer doen.
Groet René,

ma, 08/07/2019 - 13:58
GreenConnection

Foto 1 is waarschijnlijk een Oxalisinfo-icon soort. Kan een mooie zijn.

ma, 08/07/2019 - 16:01
René.W

Top GreenConnection,

Bedankt voor de aanvulling. Heb hier nooit van gehoord. Zien er prachtig uit.

Groet René,

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hieronder invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.