Euphorbia?

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 28/03/2009 - 18:21
nielsyese

Euphorbia?

Deze wolfsmelk? vond ik aan de zeedijk samen met nog zeven andere exemplaren, ver van menselijke bewoning. Wie weet welk soort het is?

Euphorbia?
za, 28/03/2009 - 18:22
nielsyese

Foto 2

Euphorbia?
za, 28/03/2009 - 19:56
irkapina

Puur op basis van de standplaats, een eerste indruk op basis van de fotos en je melding dat het een wolfsmelk is zou ik een beredeneerde gok wagen en zeggen dat het zeewolfsmelk is (Euphorbiainfo-icon paralias)(of Euphorbia maritime - welke naam tegenwoordig geldt weet ik niet en heb ik even geen tijd voor om het op te zoeken).

Maar de habitus van de plant en de bladvorm (meer specifiek de bladrand voor zover uit te maken adhv de foto) doen me er sterk aan twijfelen dat het een wolfsmelk is. (alhoewel de standplaats de habitus sterk kan beïnvloeden)

Ik zou het eerder zoeken in de richting van postelein, zeepostelein (behoort niet tot de Portulacaceaeinfo-icon) of eventueel een echte Crassulaceaeinfo-icon (kan een uitgezaaide sierplant zijn).

Kan je wat determineer kenmerken posten? (bvb wit melksap als je de stengel of blad krast, kruiswijstegenoverstaande bladstand, grootte van de plant, bladrand (getand of gezaagd?) enz.. ook beschrijving van de bloemen (als ze er al zijn).

za, 28/03/2009 - 21:35
nielsyese

Voor de rest heb ik weinig kenmerken, behalve dat er nog geen bloemen aan zaten. Ik kreeg van een ander ook al een melding die dacht een Crassulainfo-icon/Cotyledon, dus waarschijnlijk is deze uit tuinafval daar gegroeid.

Onderwerp gesloten