woelmuis

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 15/08/2008 - 17:05
Anoniem (anoniem geplaatst)

woelmuis

hallo allemaal.
ik heb een vraag en die luid: sinds een paar dagen zit er een woelmuis in onze tuinen hoe komen we eraf.
is dat beest beschermd? wat kunnen we gebruiken om dat beest weg te krijgen.

groetjes anja

vr, 15/08/2008 - 19:04
Anoniem (anoniem geplaatst)

Wat dacht je van een muizenval?

vr, 15/08/2008 - 20:31
pia zz

Er zijn meerdere soorten woelmuizen, als het de rosse woelmuis is, deze is beschermd en mag niet zomaar worden gedood. Hoe weet je dat het een woelmuisje is? Woelzuizen komen in de regel voor in natte tot zeer natte terreinen zoals moerassen, rietlanden, drassige hooilanden en oevervegetaties. Als er geen concurrentie is met de Aardmuis komt de soort ook voor in drogere biotopen.Dus ik vraag me af of het niet gewoon een veldmuisje is. Richt hij schade aan bij jullie?

Wij hebben zelf ook meerdere muizenfamilie's in de tuin en hebben er eigenlijk geen hinder van.

vr, 15/08/2008 - 23:46
Anoniem (anoniem geplaatst)

Woelmuizen zijn onuitroeibaar en mateloos vervelend. Mijn katten vangen er zo'n 6 per dag. Dat beinvloed de muizenstand niet merkbaar. Enig voordeel: de katten zijn er zo dol op dat ze tegelijkertijd de mollen opruimen...die krijg ik kado. Van de woelmuizen wordt alleen de gal achtergelaten.

De muizen zijn bij mij zo irritant omdat ze overal aan knagen (zelfs gloednieuwe tuinhandschoenen worden verscheurd), continu in de regenton verdrinken, overal nesten maken, al het haardhout onderschijten (dat laatste is ook in de kelder knap vervelend, gelukkig laten ze ons eten met rust), alle crocussen opvreten (behalve die in het gras), onder elke steen die je even neerlegt zit na een dag al een gangenstelsel.

Nou ja, ze hebben ook een voordeel, 's zomers voer ik de katten nauwelijks bij. Verder laat ik ze gewoon hun gang gaan.

Ruud

zo, 14/09/2008 - 20:11
planten jonge

https://tinyurl.com/y4mg2ck5

hier zijn wat tips, alleen jammer dat niet iedereen in harmonie kan leven met zijn tuin. Ik zou ze gewoon laten zitten, wie weet lokken ze roofvogels of ringslangen naar je tuin.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag