Bruine 'wolken' in vijver

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 04/06/2021 - 11:26
Joost met vraag (anoniem geplaatst)

Bruine 'wolken' in vijver

Goedendag, sinds een paar maanden hebben wij een huis met een grote vijver (26m3) waar 1 grote karper in zwemt. In het midden is een brug waaraan ik gaas heb bevestigd, zodat de karper rechts blijft, en niet links de planten opeet, die ik er 2 weken geleden in heb gedaan. In het linker deel hangt de filterpomp met uv- lamp. De uitgaande slang heb ik helemaal rechts laten uitkomen.

Nu heb ik sinds 2 dagen vieze bruine wolkachtige substanties in het water. Wat kan dit zijn? En haal ik het weg, of is het juist zuiverend. Hoor het graag.

Groet, Joost

wo, 09/06/2021 - 20:58
peterplant

Een soort bruine algen die op de bodem overwinterd hebben en nu boven komen drijven door de productie van zuurstof. De belletjes zuurstof blijven in de algenmassa hangen waardoor ze gaan drijven.

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hier invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.
Stel een tuinvraag