Vijver blijft nooit vol

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 24/03/2020 - 19:03
FrankV

Vijver blijft nooit vol

Al 10 jaar hebben we een vijver en vrij snel verdwijnt het water tot 10 cm van de rand. Een lek op die hoogte hebben we niet kunnen vinden. Bij heraanleg van gazon zien we een natte rand in het zand aan de vijver. Vijver is bedekt met waterdichte folie die onder de blauwe stenen rand verder loopt. Zou bv algen tegen de rand het water kunnen opzuigen en aan de andere kant vd blauwe steen kunnen afgeven. Is maar een idee...maar eigelijk zijn er bijna geen algen. Ik weet niet wat de oorzaak kan zijn...

do, 26/03/2020 - 13:44
GreenConnection

Een beproefde methode is om op een windstille dag, wat druppels inkt in de vijver te doen bij de lekplek en door de stroming uit te vinden waar precies het lek zit. Mogelijk kun je op die plek vinden wat als een hevel werkt en het water vervoert.

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hieronder invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.
Stel een tuinvraag