Welk soort visjes zijn dit?

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 19/06/2019 - 22:54
Thomas (anoniem geplaatst)

Welk soort visjes zijn dit?

Hallo, wij hebben een natuurvijver met karpers, koi en enkele goudvissen. Vorig jaar zag ik allen kuit afzetten en daaruit is een heeeele grote school van visjes voort gekomen. De koi hebben al mooi kleur maar het merendeel (zeker 1000) zien er dus zo uit. Ik dacht eerst aan goudvis maar begin te twijfelen of het geen karpertjes zijn... Wat denken jullie?

do, 20/06/2019 - 20:37
René.W

Hallo,

Voor 99% denk ik dat het toch goudvissen zijn. Karperachtigen hebben namelijk baarddraden, en goudvissen niet. Op de foto's zie ik deze ook niet. Goudvissen zijn bij de geboorte zwart en kleuren in de loop van het jaar naar oranje ( ongeveer 80%) het overige deel doet er langer over. Is vaak ook afhankelijk van de temperatuur.

Wij hadden afgelopen jaar ook weer jong grut, zagen er hetzelfde uit. ( wij hebben ook goudvissen en koi's in de vijver ) Momenteel geheel oranje.

Hieronder 'n foto van onze visjes, ter vergelijking.

Groet René

vr, 21/06/2019 - 09:56
Thomas (anoniem geplaatst)

Bedankt René voor je antwoord. Het leek me logisch dat het goudvissen zijn aangezien die het actiefst paaiden vorige lente. Deze visjes zijn 1 jaar oud sinds april en hebben allen dezelfde kleur. De ouders waren dieprood en wit (sommige met sluierstaart) dus hopen we op wat kleur. 

Uiteraard heb ik het internet afgeschuimd en botste ik op de kruiskarpers. Deze ontstaan door kruising tussen (wilde) karper en giebel (wildkleur goudvis). Ze hebben volgens de info geen baarddraden en lijken zeer sterk op onze visjes. we hopen alsnog dat het goudvissen zijn om wat meer kleur te krijgen in de vijver. De ouderdieren zijn ten prooi gevallen aan de reiger en nu blijven er enkel een 10 tal koi's over om de vijver te sieren. 

vr, 21/06/2019 - 14:52
René.W

Hoi Thomas,

Altijd jammer als de reiger zijn slag slaat in een vijver. Van kruiskarpers en giebel had ik nog nooit gehoord, alweer iets bijgeleerd. Ik hoop dat ze prachtig gaan kleuren.

Groet René,

vr, 21/06/2019 - 22:33
Thomas (anoniem geplaatst)

Dat hopen wij ook!
Ja de reigers zaten hier soms met 3 tegelijk. Het was niet evident een gepast afweersysteem te vinden, aangezien de vijver ongeveer 450 vierkante meter groot is.
Uiteindelijk hebben we schrikdraad gezet rondom op de oevers en dit helpt wel goed. Sinds kort weet een aalscholver helaas ook de weg te vinden naar onze visjes! Daarvoor heb ik nu een vogelverschrikker gezet...

za, 22/06/2019 - 10:56
René.W

Reigers en Aalscholvers zijn mooi om te zien, máár niet in de buurt van je eigen vijver. Gelukkig dat de schrikdraad een beetje helpt. Ik hoop dat de vogelverschrikker ook effect zal geven.

Succes, Groet René,

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hieronder invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.
Stel een tuinvraag