Acer-probleempje

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 08/08/2006 - 17:11
superinnie

Acer-probleempje

Hallo,
de puntjes van de blaadjes van mijn Acerinfo-icon Palmatum 'Deshojo' zijn helemaal uitgedroogd en omgekruld en op de grond in zijn pot ligt op sommige plaatsen groene blubber. Dat is ook het geval bij mijn andere bonsai. Ik heb mijn Acer ook een stuk of drie maanden geleden gesnoeid en al mijn andere bonsai hebben al nieuwe scheuten gevormd maar hij nog niet en ik heb ergens gelezen dat een Acer Palmatum 'Deshojo' in de zomer groen wordt, het is nu al augustus en hij heeft nog geen spikkeltje groen op zijn blaadjes. Ik weet niet wat het is en ik hoop niet dat het het acer-virus is. Het heeft de afgelopen dagen wel veel geregend. Kan het zijn dat hij te veel water heeft gekregen? Ik bemest hem om de twee weken met vloeibare organische mest.

groeties Superinnie

P.S.: De blaadjes van mijn Ginkgoinfo-icon zijn geel i.p.v. groen maar ik heb van iemand gehoord dat dat door de zon kan zijn. Of is dat niet zo?

ma, 14/08/2006 - 06:00
Anoniem (anoniem geplaatst)

hallo,

de omgekrulde blaadjes verkrijg je omdat je plant wellicht op een zonnige winderige plaats staat. De acerinfo-icon moet je beschermen tegen wind.Maak je geen zorgen dat komt wel goed. De groene blubber wijst erop dat je teveel water geeft. Het acer-virus? Wat bedoel je hiermee?

Grtn

vr, 25/08/2006 - 17:11
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het acerinfo-icon-virus is een ziekte die (vanzelfsprekend) alleen voorkomt bij acers en die wordt verpreid door het gebuiken van vuile snoeischaren. Eenmaal je plant geinfecteerd is door het virus is er weinig kans dat ie het overleefd
groeties superinnie

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag