Carmona bonsai

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 29/03/2008 - 19:00
Hannah

Carmona bonsai

hallo!

ik heb zelf net een bonsai boompje gekocht en vloeibare mest, maar nu lees ik dat vloeibare mest alleen gebruikt wordt als het boompje nog niet geheel gevormd is. Wanneer is het eigenlijk ongeveer al geheel gevormd?

alvast bedankt!
groetjes van mij!

za, 29/03/2008 - 19:00
Onetreehill

Vloeibare bonsaimest of evt. kamerplantenmest kun je gewoon gebruiken voor de Carmona. En wanneer is een boompje eigenlijk wel geheel gevormd?
Met een bonsai ben je altijd bezig, wortelsnoei, takkensnoei, verpotten, bedraden. Eigenlijk is een bonsai nooit echt af, je blijft er mee bezig en dat is juist het leuke van de hobby. Maar als jij vind dat je bonsai af is dan is hij af, terwijl iemand anders het daar misschien helemaal niet mee eens is. Maar het is JOUW bonsai dus jij beslist.
Het voordeel van vloeibare mest is dat het snel door de wortels wordt opgenomen en de boom er direct profijt van heeft. Dit in tegenstelling tot de vaste mestbrokjes,die moeten eerst omgezet worden door bacterièn. Maar beide kan, alleen werken mestbrokjes wat langzamer maar is de werking ervan wel langer. Bij een jonge bonsai evt. een halve dosering vloeibare mest toedienen 1x per twee weken.

OTH

Onderwerp gesloten