Carpinus betulus Bonsai

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 23/12/2008 - 11:07
langhout

Carpinus betulus Bonsai

Ik heb sinds kort een bonsai boompje gekregen namelijk de Carpinusinfo-icon betulus.
Nu is het zo dat het boompje zijn blad niet verliest. Hij staat gewoon buiten maar wel tegen de vorst beschermd. Moet ik nog even geduld hebben of zou er iets anders aan de hand kunnen zijn?

di, 23/12/2008 - 18:37
Onetreehill

De Carpinusinfo-icon betulus is hier bekend als de Europese haagbeuk. Het felgroene blad wordt geel in de herfst en blijft dan zitten tot het voorjaar. Kijk maar eens rond inde buurt of je Carpinus hagen ziet, al het blad zit er nog aan. Niks aan de hand met je bonsai dus. Wel is het zo dat deze beukensoort, indien binnen overwinterd schimmelgevoelig is en daarom wordt vaak het dode blad handmatig verwijderd om een eventuele aantasting te voorkomen. Maar de jouwe overwintert buiten dus hoef je je daar geen zorgen over te maken. Wel beschermen tegen de vorst om twijgsterfte te voorkomen. Gewoon even wachten tot het voorjaar dus tot de nieuw gevormde knoppen ontluiken.

vr, 26/12/2008 - 13:18
langhout

Onetreehill bedankt voor je duidelijke reactie. Ik heb inderdaat al rond gekeken naar andere haagbeuken en het viel mij ook op dat deze nog niet bladverliezend.

In ieder geval bedankt voor je reactie

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag