Welke soort n kaalheid probleem

11 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 23/12/2008 - 21:22
Stardroid

Welke soort n kaalheid probleem

Hallo . Ik ben jordy En ik heb een week geleden een bonsai boompje gekocht op een kerstmarkt in oberhausen . Ik denk dat het om een ulmusinfo-icon gaat maar dat weet ik nog niet helemaal zeker . Ook weet ik niet of hij nog gezond is omdat hij erg veel bladeren laat valen . I zorg er voor dat de grond altijd vochtig is . En heb hem al 1 keer licht bemest . Kan iemand me meer vertellen over de hoeveelheid mest en hoe ik ervboor zorg dat er weer snel blaadjes aan mijn boompje komen .. Groetjes Jordy

di, 23/12/2008 - 23:17
Anoniem (anoniem geplaatst)

Vermoedelijk is dit een overgangsreactie van de plant op een temperatuursverandering. Overwinteren op een koele lichte plaats lijkt me de beste optie en de grond normaal vochtig houden. Nu de groei stimuleren heeft niet zoveel zin, omdat de lichtcondities daarvoor niet gunstig zijn. Vanaf februari/ maart zal de plant vanzelf afhankelijk van de omgevingstemperatuur groeiactiviteit gaan tonen.

Succes

wo, 24/12/2008 - 15:01
Stardroid

ik heb nu een beetje het idee dat hij een beetje aan het minderen is met het laten vallen van blaatjes. Ook is het zo dat hij binnen staat meschien heeft dat effect op de groei en gezondheid van mijn ulmusinfo-icon ?. Jordy

wo, 24/12/2008 - 23:24
athene

Ik vind het erg sneu dat je last hebt van een kaalheidsprobleem, maar ik denk dat je beter je huisarts raadpleegt.

ma, 05/01/2009 - 19:35
Stardroid

Hallo . Het is ongeveer 2 weken geleden dat ik heb gepost . Mijn boompje staat er nu heel droevig bij. Er zitten meschien nog maar 15 blaadjes aan . Maar er zijn een heleboel dorre en droge blaadjes . is dit erg? de blaadjes kun je vergelijken met chips die je zo kunt breken . ik heb nu ook een paar foto's
https://tinyurl.com/yxbh7w86

https://tinyurl.com/y4k4fxv7

https://tinyurl.com/y62q4jg8

Ik hoop iets terug te horen . Ik weet niet wat ik moet doen . Greets Jordy

. Ik hoop snel iets te horen want ik weet ook niet wat ik moet doen . Greets Jordy

wo, 07/01/2009 - 17:22
athene

Dat ziet er niet goed uit. Probeer eens met je nagel in een stukje stambast te krassen. Op die manier kun je zien of het hout nog leeft. Is de schors nog nattig en groen dan leeft dat gedeelte nog. Ook zou ik hetzelfde doen met de belangrijkste takken: even krassen en kijken of de tak nog leeft.
Als er nog voldoende leven in de boom zit dan kun je de boom proberen te redden door op de juiste manier water te geven.

Water geven:
https://tinyurl.com/y49hfvbq

di, 06/01/2009 - 19:58
Stardroid

de hoofdstam is nog groen . Ik heb hem net een flinke hoeveelheid water gegeven . Ik hoop dat ik hem nog kan redden . Greets Jordy

ma, 12/01/2009 - 13:10
Chokkan

Ik ben net nieuw op het forum, maar ik keek even rond en zag jou probleem. Ik zelf heb ook een ulmusinfo-icon binnenbonsai gekregen. Dit was al een paar maand geleden. practisch alle bladeren vielen af. Dit door de grote overgang van waarschijnlijk vochtige lucht naar drogere lucht.

Ik had hetzelfde probleem. En ik heb het volgende gedaan om het te verhelpen. Ten eerste heb ik hem eerst bijna droog laten worden. Toen heb ik hem onder gedompeld in water. Dit heb ik een uur laten staan. Dit om eventuele slechte stoffen uit de bodem te halen. Ten tweede is water geven belangerijk. Maar doe dit niet te veel. Te nat is niet goed. Vooral omdat hij al wat minder fit is. Planten die niet groeien hebben niet veel water nodig. Pas als hij begint uit te lopen dan kun je meer water geven. Voeding geven is ook niet van belang als hij niet in een groei fase zit. Dit zal namelijk nu ophopen in de bodem waardoor je een eventuele verottingsproces versneld. Dus als hij gaat uitlopen pas voeden.
Nu las ik dat je hem op een kerstmarkt had gekocht dit is waarschijnlijk buiten en daar heeft hij al een flinke klap van opgelopen.
Dus nu zal ik even niks doen. Alleen op een lichte plaats neerzetten. Niet te warm maar ook weer niet op de tocht. Als je wat wil doen kun je de bladeren benevelen. En dode bladeren verwijderen. En dan doen wat ik gedaan heb.

Ik heb nu al de vorm snoei toegepast en hij loopt volledig uit. En het is nog maar jan ipv feb of maart

di, 13/01/2009 - 00:47
Onetreehill

Om meteen maar even een misverstand uit de wereld te helpen, een Ulmusinfo-icon parvifolia is geen binnenbonsai. Het is een iepen soort en kan eigenlijk gewoon buiten blijven ook gedurende gematigde winters, wel de wortelkluit beschermen dan. Dat er zoveel problemen ontstaan bij de als bonsai aangeschafte Ulmus ligt aan het feit dat de boom na aanschaf veel te warm komt te staan en dan z'n blad laat vallen.
En de potkluit van zo'n toch al niet zo gezond boompje bijna volledig uit laten drogen is niet de manier. Gewoon er voor zorgen dat de kluit altijd matig vochtig blijft en je hebt nooit problemen.

di, 13/01/2009 - 10:51
Chokkan

@ onetreehill,

Ulmusinfo-icon parviflora is idd geen echte binnenbonsai. Maar kan toch zeer goed binnen gehouden worden mits je hem goed verzorgd. Tevens moet men hem niet verwarren met de Zelkovainfo-icon serrata, wat ik ook dikwijls zie gebeuren. Deze is nam

di, 13/01/2009 - 13:25
Onetreehill

Chokkan,

De Ulmusinfo-icon kan idd indien nodig binnen gehouden worden, maar is zeker niet gewenst. Veel beter is het om het boompje heel vroeg in het voorjaar buiten te zetten en dan kort voor de winter binnen halen en koel wegzetten.
Velen die een Ulmus hebben angeschaft zetten hem in de huiskamer met als gevolg de vele klachten die je hier op het forum tegenkomt.
Jij hebt de potkluit wat droger laten worden, de reden hiervoor is nu duidelijk. Echter er zijn veel beginnelingen op dit forum met problemen zoals eerder werd vermeld en denken dan dat ze de kluit ook maar moeten laten uitdrogen, met als gevolg een dode boom uiteindelijk. Geheel uit onwetendheid maar wel meteen geen interesse meer in bonsai. En dat is toch eigenlijk wel jammer.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag